Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Hiv-prosjekt i Ghana

Oversikt

I Ghana tilbyr vi våre frivillige å jobbe på et hiv/aids prosjekt. Du vil både lære om hiv/aids-situasjonen i Ghana og stigmaet som følger viruset, og du vil jobbe direkte med pasienter som er rammet.

En frivillige lærer lokale om hvordan man undersøker blodprøveresultater på et medisink outreach i Ghana

Med en økning i aids-syke, har Ghana blitt tvunget til å ta tak i problematikken, og det jobbes nå med å finne varige løsninger på situasjonen. Målet er å forhindre ny hiv-smitte, samt å dempe de sosioøkonomiske og psykologiske følgene hiv og aids har på befolkningen.

Vi har Hiv/Aids-prosjekt i hovedstaden Accra. Her kan frivillige jobbe på en rekke ulike avdelinger og på mange forskjellige outreach-programmer. Dette kan for eksempel inkludere å jobbe på:

Veiledningsavdeling: Denne avdelingen forbereder pasienter på å ta en hiv/aids test og er til stede når de mottar resultatene sine. Veiledningsavdelingen er også mobil og jobber med hiv-positive pasienter i deres egne hjem.

Anti-retro viralterapi klinikk: For hiv/aids-pasienter som er under behandling.

Forbygging mor-barn smitte: Gravide kvinner blir veiledet og testet for hiv. Mødre som er smittet følger et program for å forhindre smitte til det ufødte barnet.

Diagnose og test laboratorium: Et laboratorium kun brukt for å teste og diagnosere hiv/aids.

Outreach til lokalsamfunn: Ansatte ved sykehuset og frivillige drar sammen ut for å drive opplæring av lokalsamfunn og skoler om hiv og aids.

Frivillige har også mulighet til å delta på det medisinske "outreachprogrammet" to ganger i uken. Da reiser man ut til skoler, omsorgssentre og vanskeligstilte lokalsamfunn for å holde presentasjoner om hiv/aids slik at de skal forstå viruset bedre. Frivillige vil også hjelpe til med å foreta helsesjekker. Dette prosjektet er psykisk utfordrende for de frivillige, men samtidig er det viktig å fokusere på at dette er et verdifullt prosjekt. Til å hjelpe deg har du mange inspirerende kollegaer.

Du kan delta på dette prosjekter fra én uke og oppover. Vær klar over at din innsats i en kort periode ikke vil bidra like mye til utvikling på prosjektet som innsatsen fra frivillige som deltar over en lengre periode og dine arbeidsoppgaver vil være mer begrensede. Et kort opphold vil allikevel gi deg verdifull kulturell innsikt, mens du jobber aktivt i lokalsamfunnet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲