Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Ghana

Oversikt
  • Sted: Accra
  • Type plassering: Print, radio, kringkasting
  • Rolle: Få førstehåndserfaring i hjertet av en ghanesisk avis, TV- eller radiostasjon
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Hvis du er interessert i å begynne, eller å fortsette, en karriere innenfor journalistikk, så er våre praksisplasseringer i Ghana perfekte for deg. Uansett om du velger å jobbe i en avis, radiostasjon eller TV-kanal, så vil du få innsikt i hvordan et slikt media fungerer, og du vil få med deg verdifull erfaring og kompetanse. Accra, Ghanas hovedstad hvor de fleste av plasseringene våre er, er en livlig by hvor det hele tiden skjer masse, så du vil garantert ha mer enn nok stoff å lage reportasjer eller programmer om. Engelsk er det offisielle og mest brukte språket i Ghana, og selv om vi også tar imot frivillige som ikke har engelsk som morsmål på dette prosjektet, er det fortsatt viktig at du behersker språket godt, både muntlig og skriftlig.

Kontor hvor frivillige på journalistikkprosjektet i Ghana jobber

Jobbe som avisjournalist

Ved å jobbe for en av Ghanas aviser vil du bli vant til et tidvis høyt tempo. Du vil måtte forholde deg til deadlines og krevende redaktører og får god innsikt i det politiske, økonomiske og sosiale livet i Accra. For å stille best mulig forberedt, anbefaler vi deg å lese deg litt opp på det vest-afrikanske livet før du ankommer Ghana – da vil det bli lettere å sette seg inn i temaene du skal jobbe med på prosjektet.

En journalistikkfrivillig i arbeid på plasseringen sin i Ghana

Frivillige jobber for en av Ghanas to ledende dagsaviser – The Mirror eller The Daily Graphic. Begge avisene eies av staten, men pressen i Ghana nyter en substansiell grad av frihet og opplever få restriksjoner. Mens du jobber hos avisen, vil en av de mer erfarne journalistene fungere som veilederen din og hjelpe deg med å komme inn i livet på arbeidsplassen. Etter det står du ganske fritt; pressekortet ditt vil gi deg adgang til det meste du ønsker å finne ut av og å skrive om.

Disse plasseringene er spesielt godt egnet for personer med en interesse for sosiale eller politiske temaer, men det er også gode muligheter for deg som ønsker å drive med sportsjournalistikk. Som med mye annet blir denne plasseringen akkurat det som du selv gjør den til.

Jobbe som journalist i radio

Studenter lærer å bruke radioutstyret på journalistikkprosjektet i Ghana

Dersom det å jobbe med radio frister mer, så har du også mange anledninger til å gjøre dette i Ghana. Vi samarbeider med flere ulike radiostasjoner som alle er populære og når ut til et stort publikum – tidligere frivillige har opplevd at stemmen deres blir gjenkjent på gaten av lokalbefolkningen!

Radiokanalene vi jobber med dekker et vidt spekter av programmer. Noen sender mest talk-shows,  andre driver med musikk, nyheter eller lokalprogrammer, mens andre igjen spesialiserer seg på radiodokumentarer. Som frivillig kan dine arbeidsoppgaver gå ut på å være med på å produsere et program, lese opp nyheter, delta i debatter og talk-shows, gå ut på gaten for å spørre folk om deres syn på et tema eller spørsmål osv. Vis at du er ivrig og har arbeidslyst; da vil du få prøve deg på mye forskjellig og sitte igjen mange nyttige erfaringer etter at plasseringen er over.

Jobbe som journalist i TV-selskap

Frivillig er vert på en tv-sending på journalistikkprosjektet i Ghana, Afrika

Hvis du ønsker å jobbe med produksjon av TV-programmer i Ghana, så har du også mulighet til det. Denne TV-kanalen fokuserer spesielt på sport og større arrangementer. Etter en orienteringsperiode vil du, med hjelp fra din veileder, få anledning til å prøve deg innenfor mange områder og avdelinger som sport, underholdning og business. Arbeidsoppgavene dine vil til en viss grad avhenge av tidligere erfaring og kompetanse, men du vil uansett få variert erfaring under plasseringen.

Uansett hvilken type media du jobber med bør du vise mye entusiasme og stå-på-vilje på arbeidsplassen. Frivillige som stiller spørsmål, viser initiativ og gjør inntrykk på sine veiledere vil få en fantastisk erfaring fra journalistikken. Videre vil en journalistikkplassering med Projects Abroad  utmerke seg på din cv, og kanskje er den nettopp den erfaringen du trenger for å få jobben du ønsker deg i framtiden.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲