Projects AbroadProjects Abroad

Internship eller Frivillig Arbeid på Fødeavdeling i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cape Coast og Dodowa
  • Typer plasseringer: Sykehus og klinikker
  • Rolle: Arbeide side om side med lokale jordmødre og få verdifull arbeidserfaring
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Jordmoryrket går i bunn og grunn ut på det samme over alt i verden, men det å jobbe frivillig innen fødselshjelp i Ghana vil likevel gi deg mange unike og svært annerledes erfaringer. For eksempel er det sannsynlig at teknikkene som brukes er noen andre enn dem du er vant til, og du vil med stor sannsynlighet komme i kontakt med gravide kvinner med komplikasjoner som ikke er vanlige i Europa og Nord-Amerika. Denne annerledesheten kan gi deg mange nye perspektiver på arbeidet.

Frivillig og ansatt behandler babyer på barsel- og fødeavdelingprosjektet i Ghana

Frivillige uten tidligere erfaring vil bli plassert på sykehus i Dodowa, mens de som har startet på utdannelsen, eller er ferdig utdannede vil jobbe på hovedsykehuset i Cape Coast, som er et av de mest moderne sykehusene i Ghana, med en rekke avdelinger og mye nytt utstyr.

Når du først ankommer plasseringen din vil du sette opp en timeplan i samarbeid med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet, som vil være en av de ansatte på sykehuset. Under prosjektplasseringen din vil rollen din være som en praktikant og du vil følge de ansatte jordmødrene i deres arbeid og observere og lære. Akkurat hvor mye ansvar du selv vil få avhenger av dine kvalifikasjoner og erfaring.

Under oppholdet ditt i Ghana vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det er mye å oppleve, uansett hvilken region av landet du oppholder deg i. Som en av våre mest populære destinasjoner vil det alltid være mange frivillige å bli kjent med og å tilbringe fritiden med.

Praksisplassering for fødselshjelpstudenter

Dersom du studerer for å bli jordmor, har du mulighet til å ta praksisplasseringen i Ghana. Det å jobbe på et sykehus her vil være en lærerik erfaring som ikke bare vil gi deg innblikk i de utfordringene og situasjonene det er sannsynlig at du vil støte på i yrket her hjemme, men også helt andre varianter, slik som gravide kvinner med malaria eller tyfus. Det er også godt mulig at teknikkene og metodene som brukes her vil være noe annerledes enn de du er vant til, noe som åpner opp en mulighet for gjensidig læring for deg og de du jobber sammen med.

Du har mulighet til å ha praksisperioden din enten i Cape Coast eller i Dodowa, noe som gir deg anledning til å velge mellom alt fra travle sykehus i byene til mindre sykehus i mer landlige områder. Uansett hvor du jobber vil du skygge en av våre engelsktalende veiledere som alle har erfaring med å jobbe med studenter på praksisplassering. De vil alle være ivrige etter å teste kunnskapsnivået ditt og etter å la deg nyte godt av sin ekspertise, så vis at du ønsker å lære mest mulig – da får du mest ut av oppholdet!

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Selve timeplanen din vil bli satt opp sammen med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet etter at du ankommer plasseringen.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲