Projects AbroadProjects Abroad

Internship eller Frivillig Arbeid med Fysioterapi i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cape Coast
  • Typer plasseringer: Sykehus
  • Rolle: Utvikle egne evner og kunnskap gjennom samarbeid med erfarne fysioterapeuter
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillige på fysioterapiprosjektet kan få variert erfaring ved å jobbe på et ghanesisk sykehus. Her vil du møte pasienter med tilstander og lidelser du med stor sannsynlighet aldri før har sett, og du vil nok også oppleve at noen av behandlingsmetodene som brukes er annerledes enn dem du er vant til hjemmefra. Ved å følge personalet i deres daglige arbeid vil du lære mer om både disse tilstandene og behandlingsmetodene. Akkurat hvor mye hands-on-arbeid du vil få avhenger både av hvor mye kompetanse og erfaring du har, og hvor mye entusiasme og engasjement du viser på plasseringen din.

Fysioterapistudent som hjelper en mann med benproblemer på en klinikk i Ghana

Som frivillig arbeider du på hovedsykehuset i Cape Coast. Dette er et av de mest moderne sykehusene i Ghana, og har en rekke avdelinger og mye nytt utstyr. Det finnes også en mulighet til å jobbe på et senter for barn med spesielle behov. Senteret har et svært enkelt fysioterapirom hvor barna gjør sine daglige øvelser. Det er mange forskjellige behov knyttet til variasjonen i funksjonshemminger, så de ansatte på senteret setter pris på all hjelp de kan få. Dersom du vil arbeide på dette senteret, kan du kombinere det med frivillig arbeid på et prosjekt med barn og ungdom.

Selve timeplanen din vil du sette opp i samarbeid med Projects Abroads koordinator og din veileder på prosjektet, som vil være en av de ansatte på sykehuset, når du først ankommer plasseringen.

Under oppholdet ditt i Ghana vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det er mye å oppleve, uansett hvilken region av landet du oppholder deg i. Som en av våre mest populære destinasjoner vil det alltid være mange frivillige å bli kjent med og å tilbringe fritiden med.

Praksisplassering for fysioterapistudenter

Fysioterapisstudenter som trenger praksisplassering har gjennom Projects Abroad mulighet til å få denne erfaringen ved et ghanesisk sykehus. Der vil du ha en helt annerledes opplevelse enn du ville hatt her hjemme. Du vil skygge de ansatte fysioterapeutene og lære hvordan de utfører behandlinger, møte på mange pasienter med tilstander du ikke sett før og observere behandlingsformer som er ulike de du er vant til. Noen pasienttilfeller vil det til tider være veldig vanskelig og utfordrende å forholde seg til, men du vil også oppleve at det er svært givende.

Under praksisplasseringen din vil du jobbe på hovedsykehuset i Cape Coast. Dette er et av de mest moderne sykehusene i Ghana, med mange avdelinger og mye nytt utstyr. Det vil, selvfølgelig, likevel være annerledes enn du er vant til hjemmefra. På alle disse sykehusene vil du få tildelt en veileder som snakker engelsk og som har erfaring med å jobbe med vestlige fysioterapistudenter. Veilederne vil være veldig interessert i å teste dine kunnskaper om faget og ivrige etter å lære deg så mye som mulig. Vis engasjement og at du er interessert i å lære – det er viktig for å få så mye som mulig ut av plasseringen.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Selve timeplanen din vil du diskutere deg frem til sammen med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet når du først ankommer plasseringen.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲