Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cape Coast og Dodowa
  • Rolle: Arbeide side om side med lokale leger og sykepleiere, og observere ulike tilnærminger til forskjellige sykdomstilfeller og behandlinger. Assistere med f.eks. helseundersøkelser under outreacharbeid i lokalsamfunn.
  • Type plasseringer: Sykehus og medisinsk outreacharbeid
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ønsker du å få verdifull innsikt og erfaring med helsevesenet i et utviklingsland er Ghana et godt valg. Her har Projects Abroad plasseringer ved flere sykehus i den spennende byen Cape Coast, i tillegg til i Dodowa, som ligger mer landlig til. Alle plasseringene er ulike, men uansett hvor du jobber så vil du både observere og lære mye.

Sykehusene har god standard, men du vil erfare hvordan det er å jobbe i et utviklingsland. Du vil blant annet komme i kontakt med sykdommer som man vanligvis ikke opplever i Europa, slik som malaria og tyfus. Mange frivillige velger å jobbe på flere av avdelingene sykehusene har, for slik å få bred erfaring. Det er blant annet mulig å jobbe på avdelinger som akutten, pediatri, fødestue, fysioterapi, kirurgi og farmasi. Dersom du heller ønsker det, så er det også mulig å "fordype" seg i en avdeling.

Mannlig frivillig undersøker gutt på medisinprosjekt på Ghana

Frivillige uten tidligere erfaring innen feltet vil bli plassert i Dodowa, mens frivillige som har startet på utdannelsen eller er ferdigutdannede vil jobbe i Cape Coast. Frivillige i alle regioner deltar også ukentlig på såkalte ”outreach prosjekter”, hvor de frivillige drar sammen med en ansatt til en lokal skole, landsby eller barnehage og behandler mindre alvorlige sykdommer og sårskader. Outreach-prosjektene vil være mer praktiske og hands-on, og er av stor nytte for den berørte befolkningen. Dersom det er denne typen arbeid du ønsker å spesialisere deg på, så bør du ta en titt på vårt folkehelseprosjekt. Frivillige interessert i å jobbe spesielt med hiv- og aidspasienter har mulighet til å delta på vårt Hiv/aidsprosjekt.

Når du først ankommer plasseringen din så vil du sette opp en timeplan i samarbeid med Projects Abroads koordinator og din veileder på prosjektet, som vil være en av de ansatte på sykehuset.

Praksisplassering for medisinstudenter

Om du er ferdigutdannet eller ønsker en praksisplass innenfor medisin, så kan du praktisere ved et av Ghanas sykehus og få verdifull arbeidserfaring. Du vil få tildelt en engelsktalende veileder med lang erfaring med studenter av vestlig medisin, og vedkommende vil være ivrig etter å finne ut hvor mye du kan for å kunne la deg nyte godt av sin egen ekspertise. Vær entusiastisk og nysgjerrig – jo mer du viser interesse for det som skjer, jo mer vil du lære.

I Ghana vil du ha mulighet til å ta praksisplasseringen din i Cape Coast eller Dodowa, og jobbe med pasienter med en rekke ulike sykdommer. Disse sykehusene har alle erfaring med å jobbe med studenter som har praksisperioden sin, og de vil være et godt sted for å lære mer og utvide dine medisinske ferdigheter. Mange frivillige velger å jobbe på flere ulike avdelinger, inkludert akutten, pediatri, fødestue, farmasi, fysioterapi og kirurgi. Dersom du allerede har valgt hva du vil spesialisere deg i så kan vi sammen med våre partnere sette opp et program som passer med dine studier. Selve timeplanen for arbeidet ditt vil bli satt opp i samarbeid med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet ved ankomst.

Som praktikant vil du også delta i outreach-programmene som er nevnt ovenfor. Dette er en fantastisk mulighet til å virkelig sette den kunnskapen og kompetansen du sitter på ut i livet, og arbeidet du gjør vil bety svært mye for dem du behandler.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Under oppholdet ditt i Ghana vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det er mye å oppleve uansett i hvilken region av landet du oppholder deg, og som en av våre mest populære destinasjoner vil det alltid være en stor gruppe frivillige som du kan tilbringe tid sammen med. 

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲