Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cape Coast og Dodowa
  • Typer plasseringer: Sykehus og medisinsk outreacharbeid
  • Rolle: Arbeide side om side med lokale medarbeidere på ulike avdelinger på sykehusene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe frivillig innen sykepleie i Ghana vil være en unik mulighet til å lære om og oppleve mange ulike sykdommer og tilstander som vanligvis ikke finnes her hjemme. Ved å jobbe på et sykehus i Ghana vil du utvikle sykepleieferdighetene dine innenfor et sykehusmiljø som er svært annerledes fra det du er vant til, noe som vil gi deg mange nye og spennende perspektiver og innspill. Til tider vil du nok finne arbeidet svært utfordrende, men det vil også føles givende.

Frivillig sykepleier sjekker blodtrykket til en dame i Ghana

Som frivillig på sykepleieprosjektet i Ghana har du mulighet til å jobbe på mange ulike avdelinger på sykehuset, slik som akutten, pediatri, fødestue og kirurgi. Selve timeplanen din vil du sette opp i samarbeid med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet, som er en av de ansatte på sykehuset, når du først ankommer plasseringen.

Frivillige uten tidligere erfaringer vil være i Dodowa under oppholdet, mens frivillige som har startet på utdanningen eller er ferdigutdannede også kan plasseres i Cape Coast.

Frivillige i alle regioner deltar også ukentlig på såkalte ”outreach prosjekter”, hvor de frivillige sammen med en ansatt drar til en lokal skole, landsby eller dagsentre og behandler mindre alvorlige sykdommer og sårskader. Outreach prosjektene vil være mer praktiske og ”hands on”, og er av stor nytte for den berørte befolkningen. Dersom det er denne typen arbeid du ønsker å spesialisere deg på, så bør du ta en titt på vårt folkehelseprosjekt. Frivillige interessert i å jobbe spesielt med hiv- og aidspasienter har mulighet til å delta på vårt Hiv/aidsprosjekt.

Praksisplassering for sykepleiestudenter

Det å ha praksisplasseringen på et ghanesisk sykehus vil være en lærerik opplevelse. Her vil du både oppleve sykepleie slik du kjenner det hjemmefra og bli introdusert for nye metoder og fremgangsmåter. Med deg hjem i bagasjen vil du ha masse nyttig arbeidserfaring og kanskje også noen nye perspektiver?

Du har mulighet til å ha praksisperioden din på alle de ovennevnte sykehusene, noe som gir deg anledning til å velge mellom alt fra travle sykehus i byene til mindre sykehus i mer landlige områder. Uansett hvor du jobber vil du få tildelt en engelsktalende veileder som har erfaring med å jobbe med sykepleiestudenter. Vedkommende vil være ivrig etter å teste kunnskapsnivået ditt og etter å la deg nyte godt av sin ekspertise, så vis at du ønsker å lære mest mulig – da får du mest ut av oppholdet!

Når du først ankommer plasseringen din så vil du sette opp en timeplan i samarbeid med Projects Abroads koordinator og veilederen på prosjektet. Mange frivillige velger å jobbe på flere ulike avdelinger under oppholdet sitt, slik som akutten, pediatri, fødestue, farmasi, fysioterapi og kirurgi. Dersom du allerede har valgt hva du vil spesialisere deg i så gi oss beskjed slik at vi sammen med våre partnere kan finne frem til et program som passer med dine studier.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Som praktikant vil du også delta i outreach-programmene som er nevnt ovenfor. Dette er en fantastisk mulighet til å virkelig sette den kunnskapen og kompetansen du sitter på ut i livet, og arbeidet du gjør vil bety svært mye for dem du behandler.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲