You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Mikrofinans i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Cape Coast
 • Typer plasseringer: Mikrofinans
 • Rolle: Assistere lokale gründere med deres forretningsplaner
 • Krav: Frivillige må være fylt 18 år og ha middels gode engelskkunnskaper
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Målet for Mikrofinansprosjektet vårt i Ghana er å hjelpe enkeltmennesker og grupper til å jobbe seg selv ut av fattigdommen, ved å gi dem økonomisk støtte, opplæring, råd og veiledning rundt det å starte sin egen lille virksomhet. Det er et særlig fokus på å nå ut til sårbare grupper i lokalsamfunnet, slik at de kan få den hjelpen de måtte trenge til å styrke sin egen posisjon. På denne måten ønsker vi at de skal klare å sikre en trygg og stabil økonomisk fremtid for seg selv og sin familie, og bidra til å skape utvikling og fremgang i lokalsamfunnet sitt.

Fremgangsmåten er at prosjektet gir små lån til individer og grupper i en sårbar posisjon, lån som de etter en tid, under veiledning og støtte fra prosjektkontoret, skal klare å betale tilbake. Når lån i sin helhet er blitt betalt tilbake vil nye grupper og enkeltmennesker få muligheten til å ta opp et lån.

Frivillig arbeid på Mikrofinansprosjekt i Ghana

Frivillige på mikrofinansprosjektet gjør undersøkelser i lokalsamfunn i Ghana

Som frivillig vil du jobbe med to forskjellige grupper med mennesker i Cape Coast.

Den ene gruppen er mennesker som bor i en leir for spedalske. I Ghana tror fremdeles mange at de som har vært rammet av spedalskhet fremdeles er smittsomme, og noen mener også at de bringer dårlig lykke. Disse menneskene blir derfor utstøtt av samfunnet, og bor i landsbylignende leirer sammen med familiene sine. 

Menneskene i leiren er ivrige etter å kunne forsørge seg selv og familien, men siden spedalskhet blir sett på som et handicap er det ingen institusjoner som vil tilby lån og støtte til disse menneskene.

Projects Abroad vil tilby rentefri lån og bedriftsrådgivning til kvinner og menn med små bedrifter som de ønsker å utvide. Vi er den eneste organisasjonen som tilbyr denne typen støtte her, så her har du virkelig mulighet til å være med å bidra med hjelp de ellers ikke ville fått.

Den andre gruppen vi jobber med er kvinner fra det lokale fiskeværet Abukem, som ligger i utkanten av Cape Coast. Fiske utgjør hovedandelen av inntektskildene i lokalsamfunnet, men dette er en sesongbasert aktivitet, som er dominert av menn. De fleste kvinnene har ingen utdanning, men ønsker gjerne å lære hvordan de kan drive sitt eget foretak.

Frivillige vil hjelpe disse kvinnene ved å tilby undervisning i grunnleggende matematikk, lesing og skriving, samt engelsk. Du vil også være med og planlegge og gjennomføre workshops innen business, og være med på å innvilge rentefri lån fra Projects Abroad for at de skal kunne utvikle sin egen bedrift.

Din rolle som frivillig

Frivillig arbeid med Mikrofinans i GhanaI tillegg til det som er nevnt ovenfor vil du i løpet av oppholdet blant annet bli involvert i følgende oppgaver:

 • Bokføring og oppdatering av vår database og låntakernes profiler
 • Assistere med undervisning og workshops
 • Gjøre undersøkelser for hvordan dere kan introdusere nye foretak og utvikle eksisterende
 • Følge opp forretningsplaner og tilby støtte og råd til låntakere
 • Utarbeide jevnlige rapporter

Gjennom å delta på dette prosjektet vil du få en unik innsikt i prosessen med å utvikle og iverksette en forretningsidé i et utviklingsland, og i hvordan mikrofinansiering kan være med på å hjelpe mennesker til å løfte seg selv ut av fattigdom. Du vil bo og jobbe i en helt annerledes kultur, oppleve en svært annerledes måte å leve på, og få innsikter og erfaringer som du vil ta med deg resten av livet. Dette vil garantert være en utfordrende men også givende og lærerik opplevelse.

Mikrofinansieringsprosjektet går hele året, så du kan selv velge når du ønsker å starte din plassering. Tidligere erfaring er ikke nødvendig, men det er viktig at du er engasjert og motivert, er flink til å kommunisere med mennesker og interessert i å lære.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold hvis du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måten som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Månedlige Oppdateringer
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲