Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Basketball i Ghana

Oversikt
  • Sted: Accra
  • Rolle: Trene barn og ungdom for å forbedre ferdighetene deres innen basketball
  • Alder på elevene: 8-15 år
  • Størrelser på klassene: 35
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Basketball har ofte fått mindre oppmerksomhet i Ghana, på grunn av den store interessen for fotball. I de senere årene har basketball likevel vært på en opptur og innbyggerne har blitt mer nysgjerrige på sporten, spesielt i hovedstaden Accra hvor det har blitt bygget flere nye basketballbaner. Ghaneserne har funnet ut at de har en fysikk som passer godt til kraften og hurtigheten i dette spillet.

Din rolle som frivillig

Frivillige som leder en basketballtrening på en skole i Ghana

Projects Abroad samarbeider med en basketballklubber i Accra, hvor du kan arbeide frivillig som trener. Du vil undervise barn og ungdom i alderen 8 til 15 år.

Laget har treninger mandag til fredag og kamper lørdag morgen. Som andre idretter i Ghana, holdes treningene sent på ettermiddagen etter at den verste heten har dempet seg. For å kunne trene basketball kreves det at du har god forståelse for spillet og at du er engasjert i sporten og interessert i å involvere deg.

Frivillig basketballtrener som scorer under en trening på en skole i Ghana

Basketball avhenger av at spillerne er i god fysiske form, men det er også en stor mengde taktikk og strategi i spillet. Personer som ikke har fått en skikkelig opplæring i spillets grunnleggende struktur og strategier, forstår ikke hvor viktig det er. Det er her du som trener virkelig kan være til god hjelp. Ved å introdusere enkle treningsmetoder kan du legge grunnlaget for barnas progresjon.

Treningen består blant annet av styrke- og kondisjonstrening, taktikk og personlig utvikling. Avhengig av din erfaring og kunnskap vil du kunne holde egne treninger eller assistere andre. Uansett hvilken rolle du har vil det arbeidet du gjør være til stor hjelp og glede for kolleger og elever. Ved å delta på dette prosjektet medvirker du til at ghanesiske barn og unge dyrker en sunn hobby, og hvem vet, kanskje du er med på å trene en kommende NBA-stjerne.

Dette prosjektet er tilgjengelig fra én uke, dersom du ikke har tid til å delta lenger. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲