Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Ghana

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Hovedsaklig Akuapem Hills, men også tilgjengelig i Cape Coast
  • Typer skoler: Barneskoler
  • Alder på elevene: 3-12
  • Størrelser på klassene: 20-40
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk, fransk, geografi, IT, matte)
  • Valgfrie aktiviteter: Kunst, drama, musikk og sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Engelsk er det offisielle språket i Ghana, men de fleste barna lærer vanligvis et afrikansk språk som Twi, Ewe eller Ga hjemme. Engelsk, et viktig redskap for kommunikasjon på tvers av språkbarrierer både i arbeidslivet og i samfunnet ellers, må derfor læres på skolen. Som frivillig innenfor undervisning vil du derfor være med på å gjøre et svært viktig arbeid.

En frivillig hjelper en elev med en skriftlig oppgaveDet er viktig at du selv snakker og skriver engelsk godt for å delta på undervisningsprosjektene våre. Bortsett fra dette trenger du ingen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet, og du er velkommen uansett om du har et friår, tar en pause fra jobb eller studier eller bare ønsker å gjøre noe nyttig og givende i ferien.

Din rolle som frivillig

Siden plasseringene i hovedsak ligger i Akuapem Hills, men også er tilgjengelige i Cape Coast, er mulighetene på undervisningsprosjektet mange og varierte.

De fleste av våre plasseringer er på barneskoler i det tradisjonelle og halvveis landlige Akuapem Hills-området som ligger en time nord for Accra.I tilknytning til flere av skolene har de også barnehager og førskoler, så du har mulighet til å undervise barn som er mellom 3 og 12 år gamle.

Frivillige vil vanligvis bli spurt om å undervise engelsktimer som allerede er en del av timeplanen, eller alternativt få oppgaven med å assistere i én bestemt klasse i alle fag i løpet av skoledagen. Mye av undervisningen i Ghana foregår ved pugging, så du vil fort merke at hvis du er litt mer kreativ i undervisningsmetodene, så blir det ikke bare mer gøy, men du blir fort den mest populære læreren på skolen! Nøl heller ikke med å spørre de andre ghanesiske lærerne dersom det er noe; de vil gjerne hjelpe deg og de fleste av dem snakker god engelsk.

Frivillig underviser barn i et klasserom i Ghana med Projects Abroad

Dersom du kunne tenke deg å undervise i enda mer landlige områder, så er dette også mulig. Du må da være forberedt på enda enklere forhold, både på skolen og hos vertsfamilien. Vi er veldig ivrige etter at våre frivillige skal få denne typen erfaringer der de bor i mindre lokalsamfunn og virkelig blir en ressurs for en skole og et lokalsamfunn som vanligvis ikke får mulighet til å oppleve de fordelene det å ha en undervisningsfrivillig bringer med seg.

I tillegg til å undervise i engelsk så er det også mulig å undervise yngre barn i fransk, matematikk, drama, musikk, idrett (spesielt fotball) m.m., og mange skoler setter stor pris på frivillige som tar initiativ til slike utenomfaglige timer og aktiviteter i tillegg til å undervise i engelsk. Dersom du har spesielle ønsker eller ideer for oppholdet ditt, så la oss få høre om det.

Mange av skolene vi jobber med er underbemannet og har stor mangel på ressurser. Forbered deg derfor på at du mest sannsynlig kun vil ha tavle og kritt til rådighet som undervisningsmateriale, og må bruke kreativitet for å gjøre undervisningen spennende for elevene.

Frivillige på undervisningsprosjektet vil kunne delta på jevnlige workshops arrangert av Projects Abroads ansatte. Her vil du kunne få en oversikt over undervisningssystemet i Ghana, få mer informasjon om skolen hvor du arbeider, få råd og forslag til aktiviteter og planlegging av timer, lære mer om kulturforskjeller og få tips for å bedre kommunikasjonen med elevene og ha kontroll i klasserommet.

Det arbeidet du gjør på dette prosjektet har positive ringvirkninger også etter at du har dratt hjem, fordi det du lærer barna du jobber med ikke bare vil være kunnskap de drar nytte av nå men også i fremtiden. Husk at din innsats er en del av en større helhet, en innsats som en lang rekke av Projects Abroad-frivillige både før og etter deg legger ned, og at sammen utgjør dere et virkelig positivt bidrag til lokalsamfunnene hvor vi jobber.

Under den lengre skoleferien i august vil frivillige jobbe på en sommerskole i Akuapem Hills. Denne sommerskolen er svært populær blant lokalbefolkningen, og frivillige underviser i engelsk så vel som andre fag som de selv velger.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold dersom du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med elevene i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måte som en som arbeider frivillig i en lengre periode. Frivillige som kun kan jobbe i to uker vil jobbe sammen med andre frivillige som skal være på prosjektet i en lengre periode.

Dersom du er interessert i IT så har du muligheten til å undervise i grunnleggende datakunnskaper på vårt IT-prosjekt i Ghana. Bare gi oss beskjed om hva du er flink til, så finner vi en plassering som passer for deg. Uansett hvilke ferdigheter du har så kan du gjøre en viktig innsats samtidig som du får deg en opplevelse som du vil huske for resten av livet.

Hvis du har utdanning eller erfaring fra undervisning så kan vi gjøre bruke av denne kunnskapen. Les mer om våre PRO-plasseringer her.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ghana Teaching Management Plan.

Ghana Teaching Management Plan.
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲