Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Veterinærmedisin i Ghana

Oversikt
  • Sted: Accra og Akuapem Hills
  • Type plassering: Veterinærklinikker og gårdsbesøk
  • Rolle: Observere og assistere lokale veterinærer i det daglige arbeidet
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ghana er et land hvor landbruk fremdeles er en viktig del av økonomien og levebrødet for mange, og det å ha en sunn bestand av gårdsdyr er en essensiell del av det å skape utvikling i landlige områder. Det er nettopp i arbeidet med dette at vårt veterinærfagsprosjekt kommer inn i bildet.

Student innen Veterinærmedisin jobber med en ansatt for å behandle en syk hund

Som frivillig på veterinærfagprosjektet bor og arbeider du i Akuapem Hills, hvor du deltar på daglige besøk til lokale gårder. Dersom du ønsker å jobbe på en veterinærklinikk der du arbeider mest med husdyr, kan vi organisere en plassering i hovedstaden, Accra.

I Akuapem Hills vil du jobbe sammen med et lite team med lokale veterinærer. Dere vil reise ut til lokale gårder som har dyr. Her kan du få ta del i vaksinasjoner, observasjon og hjelpe til under operasjoner, med rutinebehandlinger og etter-døden-rutiner. Du vil i hovedsak jobbe med dyr som kyllinger og griser. Dersom du foretrekker å arbeide på en klinikk i Accra, vil arbeidet for det meste dreie seg om kjæledyr som katter og hunder.

Uansett hvilken plassering du velger vil du få lære å håndtere ulike dyr, og du vil få se eksempler på sykdommer som nå har blitt utryddet i de fleste industrialiserte land.

Du trenger ingen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet, og du er velkommen uansett om du bare er glad i dyr og lurer på om veterinæryrket er en vei å gå, er underveis i studiet eller er ferdig uteksaminert. Her vil du uansett få mange nyttige erfaringer.

På din første dag på arbeidsplassen vil du få utnevnt en veileder som vil være tilgjengelig for råd og støtte under hele plasseringen din, og våre egne Projects Abroad-ansatte er naturligvis også der for deg dersom du har behov.

Dette prosjektet er tilgjengelig for én ukes opphold dersom du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måte som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲