Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid med Flyktninger i Italia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

 • Sted: Camini
 • Typer prosjekter: Flyktningesentre
 • Rolle: Bidra til at flyktninger og migranter integreres i det italienske samfunnet
 • KRAV: Frivillige må være fylt 18 år
 • Boform: Delte leiligheter
 • Lengde: Fra 2 uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Europa står midt i en flyktningekrise, hvor titusenvis av desperate mennesker fra Afrika, Midtøsten og Asia krysser flere tusen kilometer med farlig terreng, før de tar seg ut for å krysse Middelhavet under elendige forhold. Alt dette for en sjanse for å skape et bedre liv for seg selv og sin familie. Mange mister livet under reisen, ofte på tragisk måte den siste strekningen på havet før de når den Europeiske kystlinjen.

Strevet er som regel ikke over, selv for dem som kommer trygt frem. Offentlige etater og infrastruktur har vist seg ute av stand til å takle det høye antallet mennesker som ankommer og trenger hjelp. Det er opp til privatpersoner og organisasjoner å steppe inn der det trengs for å hjelpe de mange tusen flyktninger og migranter som allerede er i Europa, og de som ankommer.

Flyktninger undervises i engelsk i et klasserom i Italia

Frivillig arbeid med flyktninger og migranter i Italia

Projects Abroad samarbeider med lokale organisasjoner, som opererer i sørlige Italia for å jobbe direkte med flyktninger og migranter. Vårt fokus er arbeidet med de som allerede er ankommet Italia, hvor vi kan hjelpe flyktninger og migranter med tilgang til viktige tjenester, og tilby støtte for å kunne tilpasse seg sine nye liv. En stor del av arbeidet vil innebære arbeid med barn og ungdom.

Vi jobber i landsbyen Camini hvor flyktninger og migranter er blitt plassert. Hovedfokuset på dette prosjektet er å jobbe for å integrere flyktninger og migranter i det italienske samfunnet, gjennom aktiviteter både med flyktningfamilier og med lokale italienske familier i Camini. En stor variasjon av ferdigheter og ekspertise behøves på dette prosjektet. Hver enkelt frivillig har noe å tilby, og det er også et stort rom for at du kan komme med egne ideer for hvordan du kan bistå. Siden dette prosjektet er akutt og uforutsigbart, vil dine innspill bli satt stor pris på, og vi vil gjerne at frivillige tar egne initiativ i samarbeid med våre lokale partnere og ansatte. 

Din rolle på Flyktningprosjekt i Italia

På dette prosjektet får du mulighet til å hjelpe til med ulike oppgaver:

 

 • Assistere på et dagsenter for barn
 • Undervise barn, ungdom og voksne i engelsk
 • Gi hjelp og støtte til personer med funksjonsnedsettelser ved å assistere dem i hjemmet, bidra under måltider og hjelpe dem å bevege seg rundt om nødvendig
 • Planlegge og gjennomføre workshops (fokusområde er avhengig av den frivillige. Tidligere frivillige har for eksempel holdt workshops innen kunst og håndverk hvor de har jobbet med talentfulle flyktninger og migranter, eller lært dem nye ferdigheter)
 • Planlegge og gjennomføre sosiale aktiviteter (tidligere frivillige har blant annet gjennomført gåturer og filmkvelder).
 • Opplyse om hvordan helsetjenestene og utdanningssystemet fungerer, slik at de lettere kan orientere seg og benytte seg av dette.

Dette prosjektet er tilgjengelig for 2 eller 3 uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲