Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin på Jamaica

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Mandeville
  • Type plassering: Sykehus og helsesentre
  • Rolle: Tilegne deg verdifull arbeidserfaring samtidig som du jobber side om side med lokale leger og sykepleiere
  • Krav: Frivillige må være fylt 18 år
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillig arbeid på et medisinprosjekt på Jamaica er en utfordrende og spennende opplevelse, som kan gi deg verdifull arbeidserfaring. Frivillige på medisinplasseringer i Mandeville jobber på Mandeville regionsykehus eller på et helsesenter i byen.

Frivillig sammen med vertsfamilien sin på Jamaica med Projects Abroad

Jamaica var faktisk et av de første landene til å etablere en nasjonal helsetjeneste, og de medisinske fasilitetene holder en relativt høy standard. Du vil likevel helt sikkert treffe på både sykdommer og behandlingsmetoder som er uvanlige i Europa. 

Medisinstudenter som er på sitt 4. år i utdanningen og profesjonelle leger, sykepleiere, laboratorieteknikere ol. blir plassert på Mandeville regionsykehus. Frivillige som har kommet kortere i utdanningen og andre frivillige som vurderer å starte på medisinstudier og andre som ønsker medisinsk erfaring vil bli plassert på et helsesenter. Avhengig av ditt interessefelt, er det også mulig for medisinstudenter å få en plassering hos Helsedepartementet.

Som frivillig på et av sykehusene vil du jobbe på ulike avdelinger. Du kan f.eks. få erfaring innenfor kirurgi, internmedisin, obstetrikk, gynekologi og pediatri. Helsedepartementet og helsesentrene driver ulike tilbud, slik som helseklinikker for ungdom, for barn, for familieplanlegging, kurativ helse og for seksuelt overførbare sykdommer. 

Frivillig på sykehus

Frivillige med alle nivåer av medisinsk utdannelse og erfaring er velkomne, så lenge man er entusiastisk og interessert i å gjøre en innsats. Selv om du i hovedsak vil observere de lokale ansatte, vil du kunne få ta del i arbeidet som gjøres. Det er viktig å vise initiativ og å bygge et godt forhold til kollegaene dine. På den måten kan de bestemme seg for å gi deg mer ansvar og oppgaver. Din veileder vil sørge for at du får med deg mange erfaringer fra ulike avdelinger under oppholdet ditt.

Du må være 18 år eller eldre, og kunne jobbe i minimum to uker for å delta på medisinprosjektet på Jamaica.

Våre lokale ansatte vil organisere jevnlige workshops for alle frivillige på medisinprosjektet. Disse samlingene vil gi deg en innsikt i hvordan landets helsesystem fungerer, du vil få lære om de mest vanlige sykdommene i landet, og det blir mulighet til å diskutere relevante problemstillinger som du møter på plasseringen din.

Frivillig på et medisinsk outreachprogram

Som frivillig på medisinprosjektet har du også mulighet til å delta på våre outreachprosjekter. Ved å delta på disse prosjektene kan du være med på å skape bevissthet rundt kropp og helse, og hvordan man kan ha en sunn livsstil. Du vil få en grundig opplæring av kvalifiserte sykepleiere slik at du skal kunne tilby enkle, men gratis helsetjenester til mennesker som kanskje ikke har tilgang til det lokale helsesystemet. Alle outreachprosjekter ledes av, og foregår under veiledning fra kvalifisert medisinsk personell i tillegg til en ansatt fra Projects Abroads.

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie, hvor du vil få tre daglige måltider, samt en god dose jamaicansk gjestfrihet. Når du ikke er på jobb er det mye å finne på i og rundt Mandeville. Vi har også et stort nettverk av frivillige som du kan bli kjent med og finne på ting sammen med.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan.

Det er mulig å delta på dette prosjektet i to eller tre uker dersom du ikke har tid eller mulighet til å delta i fire uker eller mer. Selv om du vil få mulighet til å gjøre en viktig innsats i løpet av de to ukene er det likevel klart at du vil få mulighet til påvirke mer, og få mer utfordrende oppgaver dersom du jobber på prosjektet i en lengre periode enn to uker.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲