Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i Skolen på Jamaica

Oversikt
  • Sted: Mandeville
  • Rolle: Undervise barn i idrett for å forbedre deres ferdigheter og teknikker
  • Alder på elevene: 6-18 år
  • Størrelser på klassene: 10-30
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ved å ta del i vårt sportsprosjekt på Jamaica kan du hjelpe til med å inspirere den neste generasjonen av idrettstalenter. Du kan jobbe frivillig som sportstrener uten at du har tidligere trenererfaringer, men om du har erfaring fra før vil det være en stor fordel. Du er velkommen til å delta på prosjektet uansett hvor i livet du er - som del av et friår fra studier, som et avbrekk fra karrieren eller som en alternativ ferie. Alt vi ber om er at du har lidenskap for sport og et ekte ønske om å hjelpe andre til å utvikle ferdighetene sine.

Sportsfrivillig trener elever på en skole på Jamaica

Idrett har høy prioritet på Jamaica, og landet er svært stolt over å ha flest olympiske medaljer i friidrett per innbygger. Jamaica er verdenskjent som “sprintfabrikk”, og det satses stort på å produsere de raskeste mannlige og kvinnelige friidrettsutøverne. Friidrettsstjerner som Usain Bolt, Asafa Powell og Shelly-Ann Frazer er velkjente navn på Jamaica og i resten av verden. Ved siden av friidrett har landet også gjort det bra i andre idretter, som fotball, nettball og bordtennis.

Fotball er den mest populære sporten i landet, sammen med cricket, basketball, friidrett og nettball. Fotball er inngravert i landets kultur, og gutters fotballkamper får stor oppmerksomhet. Cricket er en vedvarende sport fra kolonitiden, men sporten har med tiden tiltrukket seg fans og spillere fra alle sosiale lag, og er nå populær over hele Jamaica, uavhengig av økonomisk status eller bakgrunn. Basketball er den nyeste idretten som undervises på skoler, men i løpet av det siste tiåret har den blitt den raskest voksende idretten på øya.

Sportstrener på skoler

Skolebarn som trenes av frivillige på Jamaica, Karibien

Så lenge du har lidenskap for den du driver med, kan du gjøre en innsats som sportstrener, uansett hvilken sport du er interessert i. Som frivillig kan du jobbe med lokale sportslærere i grunnskolen og videregående skoler i Mandeville og omegn. 

Mellom september og den andre uken av november er hovedfokus i skolene på fotball og nettball. Januar til mars er det i hovedsak friidrett, basketball og noe nettball som spilles, mens det i perioden mars til midten av juni vanligvis er volleyball og cricket.

Du kan selv velge å fokusere på den sporten du er mest interessert i, og du har mulighet til å kombinere en sportsplassering med undervisning i engelsk hvis du ønsker variasjon. Gi oss beskjed om hvilken sport du er mest interessert i slik at vi kan finne en passende plassering for deg.

Frivillige på sportsprosjektet får delta på workshops som organiseres av Projects Abroads ansatte på Jamaica. På disse samlingene vil du få informasjon og råd om hvordan du bedre kan legge opp arbeidet ditt. Det vil også være fokus på temaer som er relatert til plasseringen, problemløsning, utveksling av erfaringer og mulgihet til å få og gi tilbakmeldinger. Dere vil også kunne diskutere aktiviteter og treningsmetoder som kan benyttes på plasseringen din.

I tillegg til å forbedre barnas fysiske form og helse gjennom idrett, vil du også gi dem en følelse av samhørighet, og det å jobbe sammen med andre mot et felles mål. Dette vil ha positive fordeler for samfunnet siden mange av barna vil bli inspirert til å drive med sunne interesser også utenfor skolen. Dette vil igjen holde dem borte fra mindre sunne aktiviteter, og det vil hjelpe dem med å få en struktur og mening i livet.

Dersom du er interessert vil det være mulig å gjøre en innsats i enkelte sportsklubber etter skoletid.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲