Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på IT-prosjekt på Jamaica

Oversikt
  • Sted: Mandeville
  • Type plassering: Barne- og ungdomsskoler
  • Rolle: Lære bort praktiske datakunnskaper til barn
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

I dagens samfunn verdsettes pc-kunnskaper nesten like høyt som vanlige lese- og skriveferdigheter. Situasjonen på Jamaica, som er en populær turistdestinasjon, er intet unntak. Gode datakunnskaper er nå en forutsetning for mange stillinger. Stadig flere skoler ser derfor behovet for å lære elevene slike ferdigheter fra en ung alder, og mange barne- og ungdomskoler har nå data-undervisning som en del av sitt pensum.

Frivillig sammen med klassen sin på undervisningsprosjektet på Jamiaca, Karibien

Som frivillig på vårt IT- og sosiale medier-prosjekt vil du bidra til å spre kunnskap rundt bruk av pc, internett og sosiale medier. Frivillige vil undervise barn og ungdom i alderen 6 til 15 år på barne- og ungdomskoler i og rundt Mandeville. På noen skoler vil de frivillige assistere lokale lærere, mens på andre skoler vil de frivillige ha hovedansvaret for undervisningen da det er mangel på lærere med IT-kompetanse. Frivillige underviser vanligvis mellom 4 og 5 timer hver dag, med mulighet for å undervise mer dersom ønskelig.

Frivillig på IT-prosjektet på Jamaica 

Frivillige i et klasserom med elever på en skole på Jamaica, Karibien

Alle frivillige må ha en god forståelse av datamaskiner og enkle dataprogrammer. Undervisningen vil vanligvis bestå av å lære bort praktiske datakunnskaper fra hvordan slå datamaskinen på og av, til hvordan bruke programmer som Microsoft Word, Excel, Publisher, PowerPoint, kunst- og fotoprogrammer samt bruk av internett for å søke etter informasjon eller for å  kommunisere via e-post.

Avhengig av dine ferdigheter og erfaring kan du også undervise i webdesign og/eller sosiale medier, som Facebook og Twitter. Noen skoler har også behov for å oppdatere sine egne nettsider eller ønsker å sette opp egne Facebook- eller Twitterkontoer, og vil sette stor pris på frivillige som er behjelpelige med dette. Jamaicas Undervisningsdepartement oppfordrer for tiden skoler til å etablere og videreutvikle sin tilstedeværelse på internett, så det er for øyeblikket ekstra stort behov for slik hjelp.

Det er også mulig å kombinere undervisning i IT-kunnskaper med en vanlig undervisnings-plassering. Frivillige som ønsker å drive med webdesign bør ideelt sett være studenter på, eller ferdige med et studie innen IT. Frivillige som kun ønsker å drive generell IT-undervisning må ha de nødvendige ferdighetene, men trenger ingen universitetserfaring.

Det er mulig å delta på dette prosjektet i to eller tre uker dersom du ikke har tid eller mulighet til å delta i fire uker eller mer. Selv om du vil få mulighet til å gjøre en viktig innsats i løpet av de to ukene er det likevel klart at du vil få mulighet til påvirke mer, og få mer utfordrende oppgaver dersom du jobber på prosjektet i en lengre periode enn to uker. Dersom du ønsker å fokusere på design av websider må du kunne delta på prosjektet i minimum fire uker.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲