Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Ergoterapi i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Phnom Penh
  • Typer plasseringer: Dagsentre
  • Rolle: Gi omsorg til babyer, barn og voksne som lider av ulike fysiske funksjonsnedsettelser
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år ergoterapirelaterte studier
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

På ergoterapi i Kambodsja får du en unik mulighet til å bidra med meningsfullt arbeid samtidig som du får praktisk erfaring i et utviklingsland. Enten du er under utdanning eller er ferdigutdannet passer dette prosjektet for deg! 

Ergoterapi er ikke et eget fagfelt i Kambodsja så som frivillig på denne plasseringen vil du jobbe tett med frivillige på fysioterapiprosjektet. Som frivillig er det viktig at du er selvstendig, initiativtakende og engasjert. Har du spesielle ferdigheter eller interesser vil vi gjerne høre om dette så tidlig som mulig slik at vi kan tilpasse plasseringen din på best mulig måte. Uavhengig av arbeidssted vil du møte lokalt ansatte som er svært dedikerte til arbeidet de gjør, og de setter svært stor pris på deg som frivillig.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke er ferdigutdannet?

Frivillig på ergoterapiprosjektet i Kambodsja gjør aktiviteter med barn

For frivillige som ikke er ferdigutdannede, men har fullført minst ett års ergoterapirealterte studier har muligheten til å jobbe på en rekke ulike plasseringer. Som frivillig må du være forberedt på å jobbe selvstendig og det vil være en stor fordel dersom du har erfaring eller et stort engasjement for arbeid med funksjonshemmede personer.

Projects Abroad samarbeider blant annet med et senter for gutter og menn som lever med nedsatt funksjonsevne eller Hiv Dessverre har de fleste av pasientene aldri blitt diagnostisert, og enkelte har heller aldri fått noen behandling.

Som frivillig har du også mulighet til å jobbe på sentre for barn ulike fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser. Barna på senteret er svært sårbare og krever konstant pleie. Det er viktig at du som frivillig har en positiv holdning og at du virkelig ønsker å hjelpe disse barna som har en rekke forskjellige utfordringer.

Fysioterapiavdelingen, hvor du vil arbeide, har utarbeidet en rutine slik at barna kan tilbringe så mye kvalitetstid med trening, fysioterapi og ergoterapi som mulig. Hvert enkelt barn har ulike behov, noen har behov for å lære å gå, noen sliter med muskelsykdommer og noen trenger å jevnlig gjøre øvelser og få massasje. Ekstra hjelp fra frivillige gir barna mulighet til å få denne behandlingen oftere.

Hva kan jeg gjøre dersom jeg er ferdigutdannet? 

Kvalifiserte ergoterapeuter som har minst 3 års arbeidserfaring, og som kan delta i minimum 8 uker, har muligheten til å jobbe på Veterans International Centres (VI). The Veterans International Centres i byene Phnom Penh og Prey Veng er to av de tre sentrene som Veterans International driver i Kambodsja. Organisasjonen har jobbet med landmineofre og personer med nedsatt funksjonsevne helt siden 1991.

Frivillige på VI vil jobbe side om side med en av de lokale fysioterapeutene og assisterer barn og voksne med ulike funksjonsnedsettelser. I tillegg jobber de med personer som har hatt meningitt, barn og voksne med cerebral parese og barn med klumpfot. Avhengig av din stå-på-vilje, kunnskap, og erfaring kan du etter hvert få egne pasienter å jobbe med.

Senteret i Phnom Penh har et utendørs behandlingsområde hvor pasienter kan trene på å gå i blant annet trapper og andre varierte underlag. Senteret i Prey Veng ligger omkring to timers kjøretur fra Phnom Penh. 

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Som frivillig på ergoterapiprosjektet vil du bo i en Projects Abroads leiligheter sammen med andre frivillige fra hele verden. Sammen kan dere bruke fritiden og helgene på å utforske alt det spennende Phnom Penh og områdene rundt har å by på.

Er du klar for ergoterapi i Kambodsja? 

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲