Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Folkehelse i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Øya Koh Dach og rundt Phnom Penh
 • Rolle: Å jobbe i helsesektoren og tilby grunnleggende helsetjenester til underprivilegerte lokalsamfunn
 • Boform: Delte leiligheter
 • Lengde: Fra én uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Å delta på folkehelse i Kambodsja er en unik mulighet for deg som ønsker erfaring innenfor medisinsektoren samtidig som du bidrar i et lokalsamfunn. Enten du er en student som ønsker praktisk erfaring, er ferdigutdannet, eller har lyst til å finne ut om en karriere innen medisin er veien å gå, er dette prosjektet noe for deg.

Projects Abroad frivillige bidrar på folkehelseprosjektet på øya Koh Dach i Kambodsja

Målet med folkehelseprosjektet i Kambodsja er å gi viktige helsetjenester til de som ellers ikke har mulighet til å få behandlingen de trenger, eller ha råd til å betale den. Ikke bare vil du få verdifull erfaring og kompetanse på dette prosjektet, du vil gi et uvurderlig bidrag til lokalsamfunnet.

In January 2014, Projects Abroad started working with the Khemara Organisation to open three new care centres. The organisation was the first local NGO in Cambodia to support vulnerable people, including women, children and disadvantaged families. We also work with various other NGOs and disadvantaged communities. Our Care and Micro-finance volunteers already support local staff by working in these centres, and we will be collaborating with them for our Public Health project.

I januar 2014 ga Projects Abroad støtte til organisasjonen Khemara, og dermed bidro vi til å åpne tre nye dagsentre. Organisasjonen var den første lokale NGOen (ikke-statlig organisasjon) i Kambodsja som støttet samfunnets sårbare grupper, da især kvinner, barn og underprivilegerte familier. Våre frivillige prosjekt med Barn & Ungdom og Mikrofinans jobber sammen med lokale ansatte på disse sentrene, og på Folkehelse-prosjektet samarbeider vi med dem.

 

På dette prosjektet vil du jobbe i underprivilegerte lokalsamfunn rundt hovedstaden Phnom Penh og på øya Koh Dach, også kjent som "Silk Island", som ikke dekker mer enn 30 kvadratkilometer land. Du vil bo i Phnom Penh i delte leiligheter sammen med de andre frivillige i Kambodsja. Når dere jobber på Koh Dach vil dere bruke omtrent 1 time på reise til og fra øya.

Din rolle som frivillig

Projects Abroad frivillige hjelper lokale innbyggere på folkehelseprosjektet på øya Koh Dach i Kambodsja

Som frivillig på dette folkehelseprosjektet vil du jobbe sammen med våre lokale prosjektkoordinatorer. Alle koordinatorene har medisinskfaglig bakgrunn, snakker Khmer og har gode engelskkunnskaper. Dette gjør det lettere for dere som frivillige å kommunisere med lokalbefolkningen, vurdere sykdom og gi råd, og om nødvendig, medisin. Sammen vil dere dra på hjemmebesøk i lokalsamfunn rundt Phnomh Penh og til husstander på Koh Dach. Projects Abroad samarbeider tett med organisasjonene, kommunen og de lokale myndighetene for å avgjøre hvilke familier og lokalsamfunn som raskest trenger medisinsk hjelp.

Under besøkene utføres grunnleggende helsekontroller. Som frivillig vil du være med på å teste pasientenes blodtrykk, blodsukker og vekt. Det er viktig å merke seg at våre frivillige ikke tar i bruk nåler eller sprøyter, det lar vi profesjonelle ta seg av. Som frivillig, må du ofte sende pasienter videre til de nærliggende offentlige klinikker; du får kanskje også oppgaven med tilrettelegging av transport til riktig sykehus eller lege.

Projects Abroad frivillig undersøker lungene til en ung pasient på Folkehelse i på øya Phnom Pehn i Kambodjsa

Vanlige tilstander som krever ytterligere behandling kan være:

 • Høyt blodtrykk / hypertensjon
 • Høyt blodsukker
 • Slapphet
 • Nedsatt matlyst
 • Leddgikt og beslektede tilstander
 • Generell smertebehandling
 • Dehydrering
 • Hjerneslag

I tillegg får du mulighet til gi grunnleggende helsetjenester til barn i barnehager, på dagsentre og på skoler. Denne delen av prosjektet går hånd i hånd med vårt Barn & Ungdom-prosjekt, og bidrar til å nå målene i vår Care Management Plan for dette prosjektet i Kambodsja.

Undersøkelser ved barnehagene kan innebære:

 • Hudsykdommer
 • Behandling av sår og infeksjoner
 • Vanlig forkjølelse eller influensa
 • Anemi (gjennom fysiske symptomer)
 • Pustevansker eller brystproblemer
 • Grunnleggende tannhelse
Frivillige hjelper lokale på folkehelseprosjekt øya Phnom Pehn i Kambosja

Rapport fra undersøkelsene skal lagres i en database. Her kan man også hente ut informasjon fra tidligere undersøkelser.

Du vil også kunne bidra med opplysningsarbeid om sykdom og hvordan å minke risikoen for spredning av sykdom når dere besøker lokalsamfunn, dagsentre for barn, skoler, sentre for barn med funksjonshemninger og sentre for slagpasienter. 

Fredagene vil du tilbringe på kontoret. Her vil du jobbe med analyse og rapportering av undersøkelsene du har gjort, i samarbeid med koordinatorene. Du vil også bruke tid på å lage presentasjoner til opplysningsarbeid, og delta på workshops om hvorfor arbeid innen folkehelse er viktig i Kambodsja og hvordan du kan hjelpe best mulig.

Volunteers will be in the office on Fridays where they will record, analyse and report on their findings along with the coordinators. They will spend time creating education presentations or attend skill improvement workshops, and presentations on why Public Health is needed in Cambodia and the best way they can help.

Du kan lese mer detaljert informasjon om målene for prosjektet i vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Er du klar for å gjøre en forskjell for et lokalt øysamfunn? Meld deg på i dag!

Du kan velge å delta på dette prosjektet i kun én uke dersom du ikke har anledning til å være i en lengre periode. Velger du derimot å delta over en lengre periode på mer enn to uker vil kunne se gode resultater. Selv om du vil få verdifull kulturell forståelse og jobbe tett med lokalbefolkningen må du være klar over at frivillige som deltar over en lengre periode vil kunne bidra mer og få større utbytte av oppholdet sitt.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲