Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Fysioterapi i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Phnom Penh
  • Typer plasseringer: Dagsentre for barn og voksne med spesielle behov
  • Rolle: Gi fysioterapi til barn og voksne med ulike lidelser
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år fysioterapirelaterte studier
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

På fysioterapiprosjektet i Kambodsja får du en unik mulighet til å bidra med meningsfullt arbeid samtidig som du får praktisk erfaring i et utviklingsland. Enten du er under utdanning eller er ferdigutdannet passer dette prosjektet for deg! 

Behandling av barn på fysioterapiprosjektet i Kambodsja

Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke er ferdigutdannet?

For frivillige som ikke er ferdigutdannede, men har fullført minst ett års studier innen fysioterapi har muligheten til å jobbe på en rekke ulike plasseringer. Som frivillig må du være forberedt på å jobbe selvstendig og det vil være en stor fordel dersom du har erfaring eller et stort engasjement for arbeid med personer med funksjonsnedsettelser.

Projects Abroad samarbeider blant annet med et senter for gutter og menn som lever med funksjonsnedsettelser eller HIV. Dessverre har de fleste av pasientene aldri blitt diagnostisert, og enkelte har heller aldri fått noen behandling.

Som frivillig har du også mulighet til å jobbe på sentre barn som lider av ulike fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser. Barna på senteret er svært sårbare og krever konstant pleie. Det er viktig at du som frivillig har en positiv holdning og at du virkelig ønsker å hjelpe disse barna som har en rekke forskjellige helseutfordringer.

Fysioterapiavdelingen, hvor du vil arbeide, har utarbeidet en rutine slik at barna kan tilbringe så mye kvalitetstid med trening og fysioterapi som mulig. Hvert enkelt barn har ulike behov, noen har behov for å lære å gå, noen sliter med muskelsykdommer og noen trenger å jevnlig gjøre øvelser og få massasje. Ekstra hjelp fra frivillige gir barna mulighet til å få denne behandlingen oftere. Sammenlignet med vanlig standard i Kambodsja er fysioterapirommet bra utstyrt, og har både puter, baller, matter og spesialiserte stoler.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Hva kan jeg gjøre dersom jeg er ferdigutdannet? 

Frivillig observerer lokalt ansatt på et Fysioterapiprosjekt i Kambodsja

Kvalifiserte fysioterapeuter som har minst 3 års arbeidserfaring, og som kan delta i minimum 8 uker, har muligheten til å jobbe på Veterans International Centres (VI). The Veterans International Centres i byene Phnom Penh og Prey Veng er to av de tre sentrene som Veterans International driver i Kambodsja. Organisasjonen har jobbet med landmineofre og personer med funksjonshemminger helt siden 1991.

Frivillige på VI vil jobbe side om side med en av de lokale fysioterapeutene og assisterer barn og voksne med ulike funksjonshemminger. I tillegg jobber de med personer som har hatt meningitt, barn og voksne med cerebral parese og barn med klumpfot. Avhengig av din stå-på-vilje, kunnskap, og erfaring kan du etter hvert få egne pasienter å jobbe med.

Senteret i Phnom Penh har et utendørs behandlingsområde hvor pasienter kan trene på å gå i blant annet trapper og andre varierte underlag. Senteret i Prey Veng ligger omkring to timers kjøretur fra Phnom Penh. 

Som frivillig på fysioterapiprosjektet vil du bo i en Projects Abroads leiligheter sammen med andre frivillige fra hele verden. Sammen kan dere bruke fritiden og helgene på å utforske alt det spennende Phnom Penh og områdene rundt har å by på.

Er du klar for å gjøre en innsats i Kambodsja? 

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲