Projects AbroadProjects Abroad

Frivllig Arbeid eller Internship innen Mikrofinans i Kambodsja

Oversikt
 • Sted: Phnom Penh
 • Typer plasseringer: Mikrofinans
 • Rolle: Assistere lokale entrepenører i utviklingen av bedriftene deres
 • KRAV:Frivillige må snakke middels godt engelsk samt ha ett års erfaring innen business eller ledelse
 • Boform: Delte leiligheter 
 • Lengde: Fra fire uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

På Mikrofinans i Kambodsja har du mulighet til å gjøre en forskjell på grasrotnivå. Her samarbeider du organisasjonen Khemara for å gi små lån til underpriviligerte lokalsamfunn. Brenner du for bedriftsutvikling? Da er dette prosjektet noe for deg.

På mikrofinansprosjektet i Kambodsja samarbeider vi med organisasjonen Khemara for gi små lån til lokalsamfunn i vanskeligstilte samfunn i Phnom Penh. Her tjener tekstilarbeidene mindre enn 3 dollar om dagen og jobber under kritikkverdige forhold. De fleste arbeidstakere er kvinner, og ofte mødre med små barn. Ved å gi startkapital, opplæring og rådgivning for små bedrifter, kan mikrofinans-frivillige hjelpe disse kvinnene til å starte opp små bedrifter som butikker eller matvogner. Dermed har kvinnene mulighet til å jobbe selvstendig og støtte sin familie.

Det er ofte vanskelig for underpriviligerte familier å få lån av bankene i Kambodsja ettersom det vanligvis medfører store avgifter og høye renter. Dette er grunnen til at vi har valgt å tilby avgiftsfrie lån i vårt program – det skal være tilgjengelig for alle.

De som får godkjent søknaden sin om støtte vil motta opplæring innen grunnleggende bedriftsregnskap, samt annen assistanse som vil hjelpe dem til å bygge en lønnsom liten bedrift.

Din rolle som frivillig

Microfinance volunteers with project participants in Cambodia, Southeast Asia.

På mikrofinansprosjektet vil du som frivillig jobbe side om side med Projects Abroads mikrofinansveileder. 

Til daglig vil du kunne ta del i en rekke oppgaver. Det kan være:

 • Gjennomgang av lånesøknader, og møter med de som er tildelt lån
 • Assistere lånetakerne med forberedelse av en enkel forretningsplan og ulike markedsføringsverktøy
 • Følge og rådgi gründere
 • Gjennomføre workshops for gründere
 • Gi generell forretningsveiledning og støtte

Som frivillig jobber du mandag til fredag, fra kl. 8:00 til 17:00. Du vil få verdifull innsikt i hvordan mindre bedrifter fungerer i utviklingslandet Kambodsja, og se hvilke utfordringer entreprenører møter til daglig. Dette prosjektet gir deg muligheten til å jobbe i et helt nytt miljø og du vil ta del i en helt annerledes kultur og levesett enn du er vant med. Dette vil helt klart gi deg verdifull og utfordrende opplevelse.

Dette er en unik måte å tilegne seg internasjonal erfaring innen entreprenørskap, business og ledelse. Du vil selvfølgelig få attest etter endt prosjekt.

Dersom du er interessert i å delta på dette prosjektet må du ha middels gode engelskkunnskaper og minst ett års erfaring innen business eller ledelse. Du bør også ha en lidenskap for bedriftsutvikling på grasrotnivå. Hvis du har relevant erfaring eller utdannelse innenfor fagfeltet er du velkommen til å delta. Din kunnskap vil bli høyt verdsatt både av entreprenørene og dine kollegaer.

Er du klar for å gjøre en forskjell på grasrotnivå? 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲