Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Phnom Phen
  • Typer skoler: Lokale NGO-skoler
  • Alder på elevene: 4-16 år
  • Størrelser på klassene: 10-20
  • Rolle: Lærer og lærerassistent (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter: Kunst, drama, musikk, sport
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillig arbeid med undervisning i Kambodsja er en fin måte å få verdifull arbeidserfaring på. Du trenger ingen formell utdanning som lærer. Vi krever heller ingen tidligere erfaring med undervisning. Vi har utdannede og erfarne ansatte til å veilede de frivillige. Uansett om du vil gjøre frivillig arbeid i løpet av et friår fra studier, som en pause fra karrieren eller som del av en ferie, vil du spille en viktig rolle.

Den innvirkningen du har på barna du underviser, vil ha mye å si for dem i lang tid framover. Du vil også bli del av en internasjonal gjeng med frivillige, som bidrar positivt i de lokalsamfunnene vi er tilstede.

Bakgrunnsinformasjon om Kambodsja

Frivillig i Kambodsja, lærer klassen sin dyrenavn.

På grunn av en turbulent fortid og mange års ødeleggelser har store deler av den kambodsjanske befolkningen ikke hatt mulighet til å ta utdanning. Nå som situasjonen i landet er annerledes, har mange bedre tilgang til skoler. Videre oppmuntres det nå til utdanning for både jenter og gutter. Som i så mange andre asiatiske land er det i Kambodsja stor interesse for å lære seg engelsk, og med en økende vekst innenfor turisme og internasjonal handel betyr gode engelskkunnskaper tilgang til bedre jobber og framtidsutsikter.

Projects Abroad samarbeider tett med lokale organisasjoner som har fokus på utdanning. Antall barn som trenger utdanning i hovedstaden Phnom Penh er svært høyt, og de gratis skolene som finnes er ofte overfylte og underbemannede, mangler ressurser og ligger langt unna. På grunn av vanskelighetene med å sende disse barna på skolen, får de ofte utdanning på skolene til lokale organisasjoner. Det er på disse skolene og på skoler drevet av veldedighet hvor frivillige kan gjøre en stor forskjell ved å undervise i engelsk. 

Undervisningsplasseringer i Kambodsja

Ved å arbeide frivillig på en av våre undervisningsplasseringer i hovedstaden Phnom Penh vil du få oppleve en blanding av høy velstand og fattigdom. De fleste av våre plasseringer ligger i og rundt byen, hvor du vil undervise barn i alderen 4-16 år.

Vi samarbeider med to ulike typer skoler; skoler som har en formell og tradisjonell struktur med et gitt pensum og flere ressurser, og mindre formelle skoler i mer utsatte områder. Begge typene er offisielt registrert som “Child safe”-plasseringer som følger retningslinjer om barns beskyttelse.

Undervisning i tradisjonelle skoler

De tradisjonelle skolene som vi jobber med har lokale lærere som er ansatt på heltid, og som følger et fastsatt pensum. De ansatte gjør en god jobb, men de mangler gode engelskkunnskaper. Som frivillig vil du starte som lærerassistent, og hjelpe de ansatte i timene. Etterhvert som du blir tryggere i rollen vil du kunne holde engelsktimer der du har rollen som hovedlærer. Dersom du ikke har noen tidligere erfaring som lærer vil disse skolene, som har en bedre struktur, være det beste alternativet for deg.

Undervisning i mindre formelle skoler

Projects Abroad frivillige underviser sine elever i et klasserom i Kambodsja, Asia.

Vi tilbyr også plasseringer i mer uformelle skoler. Disse plasseringene passer best for deg som har undervist tidligere eller som har erfaring fra arbeid med barn. De mindre formelle skolene ligger i Phnom Penhs mer utsatte områder.

Her vil du undervise grupper på, alt fra, 20 til 100 barn som kommer daglig for å få sårt tiltrengt mat og grunnleggende utdanning, i tillegg til vanlig offentlig skole. Som frivillig vil du jobbe selvstendig og uten fast timeplan. Dette gjør arbeidsdagen mer fleksibel, men det blir også enda viktigere for deg å planlegge og strukturere undervisningen din på forhånd.

Mulighet for å ta del i valgfrie aktiviteter

På undervisningsplasseringene kan du ta i bruk dine egne talenter og bruke fantasien for å gjøre undervisningen morsommere for barna. Ved å bruke aktiviteter som lek og sang kan du engasjere barna på en ny måte og gjøre dem mer interesserte i å lære. Du har også muligheten til å undervise i andre fag, slik som fransk, musikk eller dans.

Uavhengig av hvilket fag du underviser i, vil evnen til å kunne snakke engelsk hjelpe barna med å forbedre sine framtidsutsikter. Du vil hjelpe de yngre barna med å forstå det grunnleggende i språket mens de eldre studentene trenger assistanse med å forbedre sine evner og sin selvtillit. Den oppmerksomheten og tiden du gir barna, gir dem en stor fordel og vi håper du vil ta deg tid nok til å forberede og strukturere undervisningen. Ved å være godt forberedt vil du også være sikrere på at du og dine studenter vil få mest mulig ut av ditt opphold som frivillig i Kambodsja.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Cambodia Teaching Management Plan.

Cambodia Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲