Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Kenya

Oversikt
  • Sted: Nanyuki
  • Boform: Vertsfamilie, sovesaler (på Natur & Miljø-prosjektet)
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Mount Kenya, Ol Pejeta Conservancy, Nairobi, Ngare Ndare-skogen

Klikk her for å se alle prosjekter i Kenya

Kart over Nakuru, Kenya, hvor frivillige bor og jobber Elise fra Norge poserer på skilt på ekvatorlinjen i Kenya

Projects Abroad holder til i byen Nanyuki, som ligger 200 km nordøst for hovedstaden Nairobi. Nanyuki ligger i hjertet av Laikipia fylke, som også huser Mount Kenya, landets høyeste fjell. Nanyuki er av den grunn en naturlig base for de som vil gjøre et forsøk på å bestige denne berømte fjelltoppen. Byen er hjemstedet til flere stammer, og byen er kjent for sitt innbydende samhold, der den ligger i frodige omgivelser langs ekvator.

I tiden du er på prosjektet vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det gir deg muligheten til å få oppleve Kenya fra et lokalt perspektiv - en helt annen verden enn de luksuriøse hotellene som er resultat av safariindustrien. Våre ansatte vil møte deg ved ankomst i Kenya, og gi deg en introduksjon til plasseringen din og en sikkerhetsgjennomgang. Deretter vil du være klar til å starte på prosjektet.

Generell informasjon om Kenya

Frivillige som reiser med jeep gjennom øde landskap i Kenya, Afrika

Kenya er kjent for sine fantastiske nasjonalparker, frodige skoger, fjell som tar pusten fra deg og stammekulturer. Vår base i Nanyuki omgir seg med mange av disse unike trekkene og er hjemmet til det berømte Ol Pejeta Conservancy og Ngare Ndare-skogen. Mount Kenya ruver over regionen, og det finnes en mengde turer for å utforske dens fantastiske natur og dyreliv.

Landet er også berømt for sitt mangfold og utvikling. I hverdagen bringes tradisjonelle stammer og urbane familier sammen med gamle og moderne skikker. Etter at landet ble uavhengig fra Storbritannia i 1963 har det etablert seg som den dominerende økonomien på Afrikas Horn og er et sted fylt med håp og spennende utviklingsmuligheter.

Vi gjør oppmerksom på at alle frivillige må søke om å få en lokal oppholdstillatelse, når de ankommer Kenya. Dette innebærer en kostnad på USD 145 som månedlig må fornyes til samme sum. Mens en lokal Projects Abroad medarbeider vil assistere deg i denne prosessen, er utgiften ikke inkludert i Projects Abroad sine priser og må betales av den enkelte deltaker.

Opplevelser i Kenya

Kenya er afrikas opprinnelige safaridestinasjon, og har tiltrukket seg oppdagelsesreisende i mange tiår. Landskapet varierer fra det indiske havs kyst med sine hvite strender og korallrev, til de snødekte toppene av Mount Kenya og de ville ørknene i nord. I Kenya møter du som reisende en skjønnhet og frihet som du neppe kan motstå. Når du ikke jobber, vil du ha mer enn nok av reisemuligheter og opplevelser å fylle fritiden din med. Vår base i Nanyuki ligger, som sagt, i hjertet av Laikipia, og er et ideelt reisemål for eventyrlystne sjeler som ønsker å bestige Kenyas høyeste og mest kjente fjell. De høyeste toppene strekker seg hele 5 199 meter over havet.

Du vil også ha mulighet til å besøke den pulserende hovedstaden, Nairobi. Selv om det er en moderne by, har den ikke skilt seg fra villmarken som kjennetegner Kenya. I Nairobi finner du verdens eneste urbane nasjonalpark. Ved å reise kun 20 minutter ut av byen vil du finne både neshorn, løver, bøfler og mere til som lever vilt og fritt.

På slutten av prosjektet ditt anbefaler vi å legge inn litt ekstra reisetid slik at du kan få oppleve Kenyas mest kjente turistaktivitet, nemlig safari.

Er du klar for å gjøre en forskjell i dette spektakulære landet i hjertet av Afrika?

Dine muligheter for frivillig arbeid i Kenya

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲