Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Kenya

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Nanyuki
  • Typer plasseringer: Sykehus, helseklinikker, eldrehjem og noe medisinsk feltarbeid
  • Rolle: Tilegne deg verdifull erfaring som sykepleier ved å jobbe sammen med erfarne lokalt ansatte på ulike sykehusavdelinger
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du ønsker deg erfaring fra sykepleieryrket i et utviklingsland samtidig som du gir noe tilbake, så er vårt sykepleieprosjekt i Kenya noe for deg! Her kan du jobbe på alt fra små helseklinikker til statlige sykehus, og du har også muligheten til å jobbe i en mer omsorgsrelatert rolle der du tar deg av barn med lærevansker. Du trenger ingen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet – du er velkommen uansett om du vurderer sykepleie som yrke, er i gang med utdannelsen eller allerede er en fullt kvalifisert sykepleier.

Frivillig på en sykepleieplassering i Kenya

Sykepleierstudenter i arbeidsantrekk på et sykehus i Kenya

Frivillige på sykepleieprosjektet i Kenya jobber i og rundt Nanyuki, en by som ligger 200 km nordøst for Nairobi. På både de mindre klinikkene og de store sykehusene vil du få møte pasienter med en rekke ulike sykdommer. Det er mange avdelinger på de fleste av sykehusene vi samarbeider med, og du har mulighet til å jobbe innen områder som blant annet fødselshjelp, allmennmedisin, kirurgi, pediatri, og laboratoriumsarbeid. Frivillige kan velge om de ønsker å jobbe på flere ulike avdelinger i løpet av oppholdet sitt, eller om de ønsker å fokusere på ett område. Du kan også gi beskjed dersom du helst ønsker å jobbe med voksne, barn eller pasienter med psykiske funksjonsnedsettelser.

Sykehusene og klinikkene vi jobber på i Nanyuki er varierte og tilbyr pasientene mange ulike former for behandlinger. Det finnes mange spesialiserte avdelinger, til tross for begrensede ressurser. Du vil oppleve at forholdene på sykehusene og helsesentrene er enklere enn de du er vant med hjemmefra. Du bør også være forberedt på at behandlinger noen ganger ikke vil være av samme standard som du ville forvente i vesten, og på å få se hjerteskjærende pasienttilfeller.

Din rolle som frivillig

Din eksakte rolle som frivillig på plasseringen din vil avhenge av hvor mye erfaring du har så vel som hvor stort engasjement og stå-på-vilje du viser. Frivillige uten noe relevant utdannelse vil vanligvis begynne med å observere sykepleierne, men dersom du går inn for å bygge opp et godt tillitsforhold til de ansatte og viser en forståelse for situasjonen rundt deg så kan du oppleve å få anledning til mer praktisk arbeid. Uansett hvor du jobber vil du også oppleve å jobbe med pasienter med mange ulike typer sykdommer og lidelser.

Frivillige med noe utdannelse og erfaring vil også være avhengig av å få de ansattes tillit før de blir tildelt mer praktisk arbeid, da et visst tillitsforhold er nødvendig for å tildelt ansvar i alle yrker. Typiske oppgaver du kan få tildelt er for eksempel å stelle sår, måle puls, sjekke blodtrykk og temperatur.

Du vil i samtale med veilederen din komme frem til arbeidstiden din, men det vanlige er at frivillige jobber fem timer eller mer, mandag til fredag.

Vi holder jevnlig workshops for alle våre frivillige på medisin- og helseprosjektene. Disse holdes vanligvis av vår medisinske koordinator i Nanyuki. Dette er en ypperlig anledning til å få svar på spørsmål du har om ting du har sett på plasseringen din, samtidig som du lærer ulike teknikker og ferdigheter som du kan benytte på plasseringen din. Temaer som ulike sykdommer, tilstander og arbeidsmetoder diskuteres gjerne her.

Som frivillig har du også muligheten til å delta på såkalte “Medical Outreach”, hvor frivillige sammen med lokalt personale drar ut til lokale landsbyer, avsidesliggende steder eller skoler for å tilby helsetjenester og -oppfølgning til befolkningen.

Mens du jobber frivillig på sykepleieprosjektet vil du bo hos en vertsfamilie i eller nær Nanyuki. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å oppleve det virkelige dagliglivet i Kenya, samtidig som du har et stort nettverk av Projects Abroads frivillige og -ansatte å støtte deg på.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲