Projects AbroadProjects Abroad

Afrikansk Savannebevaring på Frivillig Arbeid i Kenya

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Soysambu Conservancy, Rift Valley
 • Rolle: Forske på dyrelivet
 • Forskningsfokus: Bevare og beskytte Kenyas unike biologiske mangfold og dyreliv
 • Nærmiljø: Afrikansk savanne
 • Boform: Sovesal med andre frivillige
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Dette prosjektet gir deg en unik mulighet til å leve, jobbe og bo på det 9000 kvadratmeter store naturreservatet Soysambu Conservancy. Her vil du bidra med viktig naturvernarbeid og forsking og gjøre en bærekraftig forskjell for et truet dyreliv.

Frivillige observerer sjiraffer på den afrikanske savannen i Kenya

Kenya er verdenskjent for å være det ultimate safarilandet, og det er ikke uvanlig å se store ville dyr vandre omkring langs landeveiene. Dessverre er det slik at etterhvert som befolkningen i landet øker, så øker også presset på dyrelivet, gjennom reduksjon i leveområder, forurensning og krypskyting. Vi jobber for å motvirke denne utviklingen sammen med vår samarbeidspartner Soysambu Conservancy. Reservatet befinner seg i Rift Valley som ligger tre timer unna hovedstaden Nairobi, og grenser til Lake Nakuru National Park i vest, vulkanen Ol Doinyo Eburru i sør og Menengai i nord.

Soysambu Conservancy jobber for å bevare og beskytte Kenyas unike biologiske mangfold og dyreliv. Reservatet er en yngleplass for utallige ville dyr som bøffel, løve, sebra, gnu, impala, gaseller, hyener, flodhester og leoparder i tillegg til mer enn 450 ulike fuglearter. Om ikke dette var nok, er reservatet hjemmet til over 100 av den svært utrydningstruede Rothschild-sjiraffen. Dette er hele 10% av verdens totale bestand, hvilket viser hvor truet denne arten er.

Hva er formålet med dette Natur & Miljø-prosjektet?

Projects Abroad-frivillige er på utkikk etter dyr på Afrikansk Savannebevaring i Kenya

Prosjektets viktigste forskningfokus er den truede rothschild-sjiraffen. Dette inngår i et større samarbeidsprosjekt med andre reservater, samt andre vernemyndigheter som alle har et felles mål om å sikre at Afrikas unike dyreliv for fremtidige generasjoner.

En slik felles forskningsinnsats vil være avgjørende for skjebnen til den svært utsatte arten. All forskning og research som foregår på Soysambu er med tett veiledning av våre dyktige og erfarne lokale medarbeidere.

Som frivillig har du dermed muligheten til å jobbe med bevaringen av en art som er mer utrydningstruet enn neshornet. Det at den utrydningstruede rothschild-sjiraffen har dette området som et viktig leve- og parringsområde gjør reservatets arbeid ekstra viktig, da god oppfølgning av bestanden og studier av populasjonens utvikling er nødvendig for å sikre at antallet sjiraffer øker.

Projects Abroads natur- og miljøprosjekt i Kenya

Dette prosjektet er ideelt for deg som er glad i natur, dyreliv og trives godt utendørs. Som frivillig får du en unik sjanse til å oppleve noen av de mest fascinerende dyrene som finnes på det afrikanske kontinentet. Ved å jobbe frivillig vil du ikke bare få en opplevelse for livet; du får også muligheten til å lære mye om afrikansk natur og naturvern fra våre dyktige lokalt ansatte som med stor entusiasme deler av kunnskapen sin.

Du trenger ingen tidligere erfaring for å delta på dette prosjektet og du er hjertelig velkommen uansett om du har et friår, en karrierepause eller ønsker deg en ferie med mening. Det viktigste er at du er entusiastisk og klar for en opplevelse helt utenom det vanlige.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.

Din rolle som frivillig

Som frivillig vil du ha mange ulike type oppgaver og ansvarsområder. Dette vil innebære:

Projects Abroad-frivillige gjør seg klar for en kjøretur rundt i reservatet på Natur & Miljø-prosjektet i Kenya

 • Studier av pattedyr, fugler og planter ved bruk av ulike observasjons- og sporingsteknikker
 • Lære hvordan identifisere ulike plante- og dyrearter
 • Fjerning av uønskede plantearter
 • Konstruering av naturlige vannhull
 • Lage og markere nye veier
 • Studier av biologisk mangfold og dyreliv
 • Opplysningsarbeid i lokalsamfunnet
 • Skolebesøk og oppsøkende arbeid i lokalsamfunnet
 • Hjelpe til med eksisterende og starte opp ulike miljøvernsprogrammer i lokalmiljøet, slik som treplantingsfelt
 • Søk etter ulovlige dyrefeller
 • Sette fokus på ulovlig jakting

Projects Abroad-frivillige deltar i praktisk arbeid på Afrikansk Savannebevaring i Kenya

Til hverdags vil arbeidet ditt bestå av en kombinasjon av observasjonsoppgaver i forskningsøyemed og praktisk 'hands-on'-arbeid. Arbeidsdagen begynner vanligvis klokken 8 om morgenen og varer fram til klokken 12, for så å ha en to timers pause før man igjen jobber frem til klokken 17. Dersom spesielle arbeidsoppgaver tilsier det, kan arbeidet noen dager begynne tidligere eller slutte senere, eller strekke seg over helgen.

Arbeidet fordeles blant de frivillige gjennom en ukentlig timeplan hvor det er ulike oppgaver for å skape variasjon. Våre ansatte er alltid tilstede mens oppgavene utføres, og de er tilgjengelig for spørsmål og veiledning. Du vil også få mulighet til å delta på ulike workshops hvor du vil lære mer om ulike aspekter ved arbeidet på prosjektet, og om den spektakulære naturen og det spennende dyrelivet som finnes i reservatet.

Hvordan er boforholdene på prosjektet?

En gruppe Projects Abroad-frivillige på Afrikansk Savannebevaring i Kenya, Afrika

Alle de frivillige bor sammen i en stor bygning kalt Congreve House med to sovesaler avgrenset etter kjønn. Huset har et stort både ute- og inneareal perfekt for sosialisering og avslapning. Utenfor er det en veranda med utsikt til reservatet hvor frivillige kan sitte og slappe av og nyte utsikten etter at dagens arbeid er over. På fritiden din har du mange muligheter. Du kan for eksempel spille fotball eller spille kort, slappe av under et tre med en god bok eller bare sitte og se på den vakre afrikanske solnedgangen. Noen frivillige liker også å finne seg et rolig sted med god utsikt til vannhullet i nærheten av leiren, og sitte og se på alt dyrelivet som kommer frem ved mørkets frembrudd.

Av sikkerhetshensyn kan de frivillige ikke forlate leiren uten følge av en ansatt. Leiren har heller ikke internett eller mobiltelefonnettverk, men hver uke arrangeres det en tur til en by i nærheten slik at frivillige får en mulighet til å ringe hjem, kjøpe seg snacks eller andre ting de trenger å få tak i.

Vær og temperatur

Sebraer observert av frivillige på natur- og miljøprosjektet i Kenya med Projects Abroad

Det er greit å vite hva slags vær og temperatur det er når man deltar på savannebevaring i Kenya! Været i landet er preget av varme dager og kjølige netter. Temperaturene varierer normalt fra 22 – 26 grader celsius på dagtid og 11 - 14 grader på kveldstid. Kenya har to regnsesonger: «long rains» som er fra mars til mai og «short rains» fra oktober til desember. De varmeste måndene er februar og mars og de kaldeste er juli og august. Det er likevel greit å påpeke at regntid ikke nødvendigvis betyr at det regner konstant. Ofte vil det være korte perioder i løpet av dagen hvor det vil komme veldig mye nedbør, men det vil også være lengre perioder med fint vær.

Det er mulig å delta på dette prosjektet helt ned i én uker hvis du ikke kan avse lengre tid til det frivillige arbeidet. Vær i så tilfelle klar over at din innsats i en så kort periode ikke vil bidra like mye til utvikling på prosjektet som innsatsen fra frivillige som deltar over en lengre periode. Et kort opphold vil allikevel gi deg verdifull innsikt i lokal natur og miljø mens du jobber intenst på prosjektet.

 

Vil vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til etisk og forsvarlig arbeid med ville dyr.

Månedlige Oppdateringer Kenya Conservation Management plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲