Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Kina

Oversikt
  • Sted: Chengdu, Shanghai
  • Boform: Delte leiligheter og gjestehus
  • Lengde: Fra 2 uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Yangtze River, Den kinesiske mur, terrakotta-armeen, Hangzhou, Suzhou

Klikk her for å se alle prosjekter i Kina

Kart over plassering for frivillige med Projects Abroad i Chengdu og Shanghai, Kina Volunteering in China

Kina – verdens mest befolkede land, har en kultur som strekker seg nesten fire tusen år tilbake i tid. I århundrer var Kina en ledende sivilisasjon som hevdet seg innenfor kunst og vitenskap. De bygget skip av en størrelse som fikk Columbus' skip til å se ut som joller, og de etablerte en rik filosofisk og litterær tradisjon som fremdeles er anerkjent og relevant. I dag utvikler Kina seg med en enorm fart, og utviklingen er synlig ved at en fasade av skyskrapere, fancy nattklubber og moderne t-banesystemer spretter opp i kystbyene, noe som gir et inntrykk av et moderne kapitalistisk samfunn. Under overflaten møter du likevel et sterkt grunnlag bestående av eldgamle tradisjoner og verdier, og for noen, en desperat fattigdom.

Projects Abroad tilbyr deg en smaksprøve på denne kontrastfylte og blomstrende kulturen. I Kina kan du velge mellom frivillig arbeid eller internship. Du kan jobbe med undervisning, barn og ungdom, journalistikk, dyrestell, business, juss, sport og medisin og helse. Projektene våre er åpne fra to uker og oppover og passer for alle, enten du har friår, ønsker arbeidserfaring eller bare en annerledes ferie.

Projects Abroad i Kina

Frivillige med Projects Abroad i Kina som besøker den kinesiske mur i fritiden sin

En del av våre prosjekter er lokalisert i Shanghai, byen som er kjent for å ha gjennomgått en enorm modernisering, for å ha en fantastisk skyline og for sitt livlige uteliv. Her vil du virkelig få et inntrykk av hvor raskt Kina endrer seg, men likevel oppleve at den moderne, kapitalistiske byen ikke er så vestlig som man skulle få inntrykk av – det kinesiske særpreget er sterkt.

Vi har også flere plasseringer i den sjarmerende byen Chengdu i provinsen Sichuan, en by som er stemt frem som en av Kinas tre beste byer å bo i. Sichuan er pandaenes hjemsted og inneholder store flotte naturområder som strekker seg langt vestover, og gir deg på mange måter sjansen til å møte det mer tradisjonelle Kina, samtidig som du bor i en by med mer enn 14 millioner innbyggere og som byr på alle moderne materielle goder.

Uansett hvor du bor og arbeider vil en av våre lokalt ansatte vise deg rundt i ditt nærområde og presentere deg for ditt nye hjem. Frivillige i Chengdu og Shanghai bor i leiligheter sammen med andre frivillige. Leilighetene har en god standard med oppvarming, air-condition og enkle kjøkkenfasiliteter. I Kina  får du tildelt ukentlige mat-penger, og vi vil peke ut gode restauranter i ditt nærmiljø. Bruk litt tid på å prøve ut all den ulike maten som finnes i Kina; her er mange heller ukjente, men smakfulle retter som er milevis fra det du får servert på en vestlig kinarestaurant.

Opplevelser i Kina

Kina er ikke bare et fantastisk land for deg som ønsker store mat- eller naturopplevelser – er det noe Kina er kjent for så er det sin eldgamle kultur og lange histore. Her er det masse som må ses og oppleves! Den kinesiske mur, den himmelske freds plass og den forbudte by står på listen for de fleste, men ta deg for eksempel også gjerne en tur for å se terrakottahæren i Qi'an – de lange rekkene av like men likevel helt forskjellige og tydelig individuelle soldater er et storslagent syn. I helgene vil du kunne nyte livet i byen du bor og dra på sightseeing til gamle templer, flotte parker eller storslagne bygninger fra ulike tidsperioder, eller dra på shopping i gedigne, moderne kjøpesentre eller på gamle, bortgjemte markeder. Kina har enormt mye å by på – ta for deg av alle mulighetene her i Midtens rike!

Dine muligheter for frivillig arbeid i Kina

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲