Projects AbroadProjects Abroad

Business-internship i Kina

Oversikt
  • Sted: Shanghai, Chengdu
  • Typer plasseringer: Markedsføring, PR, regnskap, finans, IT, eiendom, arkitektur, interiørdesign, HR, rådgivning, handel, mote, kunst, sport
  • Rolle: Assistere en lokal forretning i en raskt voksende økonomi
  • Krav: Frivillige bør snakke og skrive flytende engelsk, må være 18 år eller eldre 
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ønsker du deg litt jobberfaring fra forretningsverdenen, enten for å booste CV-en før du kaster deg ut i arbeidslivet, for å få mer inspirasjon underveis i studiene eller som en smakebit på noe du vurderer å studere, så ta en titt på alle mulighetene du har i Kina. Ved å ta et internship her vil du få en unik innsikt i en av de viktigste økonomiene i verden, og tilegne deg nyttig kunnskap om forretningskulturen i dette landet. Et internship hos et selskap i Kina vil du ikke angre på!

Kinas økonomi er en av de raskest voksende i verden, og landet investerer stort i utlandet, og hevder seg innenfor flere områder av verdenshandelen. Det er ikke bare klærne dine som har blitt produsert i Kina; landet har også stor eksport av maskiner, plastikk, jern, shipping og mange ulike typer forbruksvarer, ja de eksporterer til og med romferger for kommersielt bruk! I tillegg medfører Kinas voksende økonomiske og politiske betydning at stadig flere velger å lære seg kinesisk, noe du også vil ha anledning til under oppholdet ditt i Kina.

Din rolle som frivillig

Frivillig på business-internship på kontoret i Kina

Som deltaker på dette prosjektet har du mulighet til å ta et internship innenfor en hel rekke områder, slik som blant annet markedsføring, PR, regnskap, sykehusdrift, IT, finans, eiendom, arkitektur, miljøvennlig energi, moteindustrien, rådgivning og flere andre områder. Ofte er det også mulig å få til plasseringer innenfor andre industrier – ta kontakt så ser vi hva vi får til.

Alle deltakere vil bo og jobbe i en av de to byene Shanghai og Chengdu. Shanghai er en av verdens største bybaserte økonomier, og er en kjempemetropol hvor selskaper fra hele verden strømmer til for at få en bit av kaken! Byens berømte finans- og forretningsdistrikt, Pudong, har hatt en sterk utvikling de siste årene, og byen er et knutepunkt for utenlandske investeringer.

Chengdu, distriktshovedstaden i Sichuanprovinsen, ligger i det sørvestlige Kina, og er med sine 14 millioner innbyggere en av Kinas viktigste økonomiske sentrum og et knutepunkt for kommunikasjon. Her finner du både investorer på jakt etter nye prosjekter og lovende, nyoppstartede bedrifter side om side med internasjonale selskaper og tunge, kjente merkenavn. For deg som frivillig betyr dette et stort antall muligeheter for internship hos bedrifter som er i rask utvikling.

Uavhengig av hvor du jobber så vil du få anledning til å jobbe med spennende prosjekter, der du vil bli oppmuntret til å komme med forslag og ideer. Akkurat hvilke oppgaver du vil ha vil variere med hvor du jobber, men forvent at oppgavene dine vil være utfordrende – du vil tross alt være en del av den daglige driften av selskapet. Dette kan innebære at du vil kontakte kunder og klienter, jobbe med bedriftsstøtte, drive research for eksisterende eller fremtidige prosjekter, sette sammen porteføljer, delta på møter eller eller lage prosjektorienteringer. Uansett hvilke oppgaver du får tildelt så er det viktig at du utfører dem så godt du kan og at du tar arbeidet ditt seriøst, og kollegaene dine vil videre forvente at du er punktlig, profesjonell og hardt arbeidende under hele plasseringen din. 

Frivillig på business-internship på kontoret i Kina

Første arbeidsdag vil du bli tildelt en veileder som vil kunne gi deg råd og støtte gjennom hele internshippet ditt, og våre ansatte i Kina vil naturligvis også være tilgjengelige dersom det skulle være noe.

Alle som deltar på dette businessinternshipet bor i leiligheter sammen med andre frivillige i samme by, noe som gir gode muligheter for å dele erfaringer på en daglig basis. Du vil i gjennomsnitt arbeide 35 timer i uken, mandag til fredag. I lunsjpausen midt på dagen er det vanlig at alle går ut og spiser sammen, og dette er en fantastisk anledning til å virkelig bli kjent med kollegaene dine og få innsikt i kinesisk kultur. Bli ikke overrasket om de viser samme interesse for deg og for Norge – vi kan, på samme måte som Kina, også virke temmelig eksotiske!

Det er ønskelig at du minst setter av 8 uker til et slikt internship i Kina, da du lettere vil bli tildelt mer ansvar etter å ha vært i en jobb over en litt lengre periode. Du trenger ikke å kunne kinesisk for å jobbe på en av våre Businessplasseringer, men det er viktig å beherske engelsk godt. Du må også være 18 år eller eldre for å kunne delta på dette prosjektet. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲