Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Kina

Oversikt
  • Sted: Shanghai, Chengdu
  • Typer plasseringer: Print
  • Rolle: Delta innen en rekke aktiviteter sammen med lokale journalister i et engelskspråklig magasin
  • Krav: Frivillige bør snakke og skrive flytende engelsk
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra åtte uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe frivillig på en journalistikk-plassering i Kina er en interessant og spennende opplevelse. Ikke bare er det alltid mye som skjer i de store og spennende byene hvor vi jobber, men ved å delta på dette prosjektet vil du også få innsikt i hvordan media fungerer og finner sin plass innenfor nye og endrede kulturelle og politiske rammer. At du samtidig bygger deg opp en imponerende portefølje og tilegner deg verdifull journalistisk arbeidserfaring er ingen ulempe. Vi har flere praksisplasseringer hos engelskspråklige blader i byene Chengdu og Shanghai, og du kan jobbe innenfor ulike områder slik som underholdning, nyheter, business og livsstil.

Din rolle som frivillig innen journalistikk

Frivillig og ansatt i møte på journalistikkprosjektet i Kina

På plasseringen din vil du jobbe sammen med flinke kinesiske journalister, og avhengig av hva du interesserer deg for kan du få sjansen til å prøve forskjellige arbeidsoppgaver slik som å gjøre research, skrive artikler, gjøre intervjuer, rapportere, skrive anmeldelser og lese korrektur.

På din første dag på arbeidsplassen vil du få utnevnt en veileder som vil være tilgjengelig for råd og støtte under hele plasseringen din, og våre egne Projects Abroad-ansatte er naturligvis også der for deg dersom du har behov.

For å delta på dette prosjektet bør du både snakke og skrive godt engelsk.

Frivillig som jobber med lokalt ansatte på journalistikkprosjektet i Kina

Arbeidsdagen din vil være variert; en dag kan du bli spurt om å gi en outsiders syn på Shanghais kulturliv, mens en annen dag kan det være at du intervjuer en viktig offentlig person. Vær forberedt på å jobbe individuelt og uavhengig, men ikke vær redd for å stille spørsmål dersom det er noe du lurer på – erfaring har vist at selv om kollegaene dine er travle folk så er de alltid villige til å hjelpe en motivert og entusiastisk journalistspire. Vi anbefaler at du skriver så mye som mulig under plasseringen din, ettersom du aldri vet hvor mange av artiklene dine som vil bli tatt inn i bladet – jo flere du skriver, jo flere har du sjanse til å få publisert!

Du må delta i minimum 8 uker på dette prosjektet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲