Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Dyrestell i Kina

Oversikt
  • Sted: Dujiangyan Research Base of Giant Panda Breeding i nærheten av Chengdu
  • Typer plasseringer: Pandasenter
  • Rolle: Forberede mat til pandaene, rengjøre innhengningene og observere pandaens atferd
  • Boform: Gjestehus
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Projects Abroad tilbyr sine frivillige en unik mulighet til å jobbe ved et etablert reservat og forskningssenter for kjempepandaer. Kjempepandaen er verdens mest ikoniske utrydningstruede dyr og velkjent fra logoen for World Wildlife Fund (WWF).

Arbeid med pandaer på et Dyrestellprosjekt i Kina med Projects Abroad

Antallet kjempepandaer har sunket raskt de siste tiårene, grunnet synkende fødselsrate og stadig større mangel på tilgjengelige landområder for dyrene. Man antar at det eksisterer bare 1000-1500 pandaer i vill tilstand. Enkelte forskere mener dog at tallene nå muligens nærmer seg 3000 individer, og at dette i stor grad er takket være det bevaringsarbeidet som er utført de siste årene. Nå har du muligheten til å ta del i denne jobben, ved å jobbe frivillig ved et pandasenter! Du kan delta som del av ditt friår, frivillig-ferie eller i en pause fra jobb eller studier.

Dujiangyan Research Base of Giant Panda Breeding er en av fire store baser for pandaer i Sichuan-provinsen, sørvest i Kina. Dette prosjektet fokuserer på å ta imot skadde pandaer, drive avl, og setter dem ut i naturen når de er klare for det. I tillegg jobber de med forskning på pandaens adferd og sykdommer. Basen er hjem for 30 kjempepandaer, men antallet er forventet å stige i løpet av paringstiden.

Din rolle på pandaprosjektet

Frivillige som jobber med beskyttelse av ville pandaer i Kina med Projects Abroad

Som frivillig på Dujiangyan Research Base of Giant Panda Breeding blir du del av teamet som ivaretar dyrenes behov. Dine arbeidsoppgaver vil inkludere å forberede fór, gjøre rent i bur og innhegninger og observere pandaenes oppførsel.

Som frivillig arbeider på dyrestell i Kina vil du få en unik innsikt i livssyklusen og levemåten til kjempepandaen, i tillegg til at du vil lære mye om redningsarbeidet og avlsprosjektet som utføres på prosjektet. Du får også ta del i forskningsarbeidet og bevaringsarbeidet som gjøres i forhold til kjempepandaen i dette området.

Dette prosjektet passer for alle som er interessert i dyrestell, men særlig godt for dem som har en spesiell interesse for bevaringsarbeid.

Du trenger ikke ha tidligere erfaring med dyrestell for å delta som frivillig med pandaer, men du må ha interessen for denne type arbeid. Kjempepandaene er store dyr, og selv om de ikke lever fritt, er de fortsatt ville dyr og må ikke behandles som kjæledyr.

Pandasenteret ligger om lag 1,5 time utenfor Chengdu. Du vil innlosjeres i gåavstand fra senteret, og du kan vente deg en vakker spasertur til og fra jobb hver dag. Den vakre Bifeng-kløften ligger en kort tur unna.

Du kan delta på dette prosjektet fra én uke og oppover. Arbeidet ved dette prosjektet er tilrettelagt for at du skal kunne bidra positivt, selv hvis du kun har anledning til å delta i en kort periode.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲