Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning på Madagaskar

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Andasibe
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, videregående skoler
  • Alder på elevene: 6-17 år
  • Størrelse på gruppene: 20-40
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter: Matematikk, drama, musikk, kroppsøving
  • Boform: Gjestehus
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

På Madagaskar åpner språkkunnskaper i engelsk og fransk dørene for flere jobbmuligheter, spesielt innen reiseliv og hotellindustrien. Som frivillig har du dermed mulighet til å gjøre en reell innsats. Er du klar for en unik erfaring? 

Klasserommene på Madagaskar er ofte fulle av svært mange eleverDu trenger ingen formell utdanning, eller tidligere erfaring som lærer for å delta. Det viktigste er at du er positiv, initiativtakende og har lyst til å gjøre en solid innsats. Du vil bidra med engasjement og være et friskt pust i en hverdag fylt av lite variasjon og mye tavleundervisning.

Som frivillig vil du gi elevene støtte og oppfølging, forbedre lese- og skriveferdighetene samt få elevene engasjerte og muntlig aktive. De lokale lærerne setter pris på nye innspill, så ikke vær redd for å hive deg ut i det - det er bare kreativiteten som setter grenser!

Din rolle som frivillig

Som frivillig vil du jobbe i grunnskolen og på videregående skoler i Andasibe. Din spesifikke rolle i klasserommet vil avhenge av din erfaring samt hvor trygg du føler deg i denne situasjonen. Du kan jobbe som assistent for den lokale læreren, jobbe med muntlig engelsk i små grupper eller hvis du vil; være ansvarlig for undervisningstimene.

De offisielle språkene på Madagaskar er fransk og gassisk, slik at fokusområdet ditt vil være engelsk og eventuelt franskundervisning. De lokalt ansatte er imidlertid ivrige etter å få deg i gang med undervisning av andre fag og i organisering av valgfrie aktiviteter. Avhengig av hvilke ferdigheter og interesser du har, kan du få undervise i blant annet matematikk, drama, musikk og kroppsøving. Fortell oss om dine interesser når du søker, så gjør vi vårt ytterste for å finne en plassering tilrettelagt dine ønsker. 

Uansett hvilke talenter eller ferdigheter du har vil du, som lærer på Madagaskar, kunne ta dem i bruk for å gjøre en forskjell. Du kan være kreativ i undervisningen slik at det blir morsomt og enkelt å følge med for elevene. Ved å engasjere barna ved bruk av lek og sang, vil du skape engasjement og interesse i å lære.

Frivillig arbeid med undervisning mellom juli og september

To gutter viser stolt frem tegningene sine på en barneskole på MadagaskarUnder skolens sommerferie fra juli til september vil ikke frivillige være med og assistere i skolens undervisning som vanlig. I stedet er alle frivillige innen undervisning med på å arrangere en sommerskole som tilbyr ekstraundervisning for elever som sliter med å følge undervisningen på skolen. Denne undervisningen vil hjelpe elevene med å holde seg på eller komme seg opp til nivået det undervises på i det kommende skoleåret. 

Frivillige kan undervise i en rekke ulike fag, basert på egne interesser og ferdigheter. Dette kan være engelsk, fransk, matematikk, naturfag og geografi. Denne undervisningen blir gjennomført på formiddagen, og på ettermiddagen underviser de frivillige i idrett og fysiske aktiviteter og leker. En dag i uken blir barna tatt med til regnskogen hvor de får undervisning i bevaringsarbeid, og her vil også de frivillige delta. 

Du kan delta på Undervisningprosjektet på Madagaskar i to uker dersom du ikke har mer tid til rådighet. Selv om du vil få verdifull kulturell innsikt, og vil gjøre en god innsats på prosjektet, må du være klar over at ditt bidrag ikke vil ha like stor innvirkning som dersom du deltar over en lengre periode.

Er du klar for å gjøre en innsats på verdens fjerde største øy?

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Madagascar Teaching Management Plan.

Madagascar Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲