Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Marokko

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat
  • Typer plasseringer: Dagsentre, barnehager, sentre for personer med spesielle behov
  • Alder på barna: 0-30 år
  • Størrelse på gruppene: 10-100
  • Rolle: Assistere de lokalt ansatte med lek, enkel undervisning, og hjelpe til der det trengs
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Om du ønsker å jobbe frivillig med barn i Marokko, så vil du arbeide i hovedstaden Rabat. Vi samarbeider med en rekke forskjellige partnerorganisasjoner, og frivillige kan jobbe i barnehager, på sentre for gatebarn, på institusjoner for funksjonshemmede og på et sykehus. 

Som frivillig på våre prosjekter i Marokko, så anbefaler vi at du snakker noe fransk eller arabisk. Du kan med fordel ta et språkkurs før eller under ditt opphold for å styrke dine språkkunnskaper. 

Din rolle som frivillig

Frivillig som jobber med funksjonshemmede barn på et omsorgsenter i Peru

Dine arbeidsoppgaver avhenger av hvor du jobber som frivillig. Felles for prosjektene er at du støtter og hjelper de lokalt ansatte samtidig som du viser omsorg for barna.

Du vil f.eks. hjelpe til med å få barn opp om morgenen, hjelpe til med matforberedelse og finne på morsomme aktiviteter i løpet av dagen. Aktiviteter kan være sang, lek spill og andre fysiske og kreative aktiviteter. De litt eldre barn skal også ha hjelp til lekser, og litt uformell engelskundervisning er alltid godt mottatt. Din viktigste oppgave blir å gi barna den oppmerksomheten de fortjener. Mange av barna vi jobber med er gatebarn, eller kommer fra veldig fattige hjem, og noen av de har kanskje aldri gått på skole.

Som frivillig må du være forberedt på å bli utfordret. Mange av barna har adferdsproblemer, lese-og skrivevansker, fysiske eller psykiske funksjonshemminger, og de vil derfor ha behov for ekstra støtte og oppmerksomhet.

Frivillig som gjør aktiviteter med barn på omsorgsenter i Marokko

Noen frivillige kan få mulighet til å delta i zoo-terapi hvor funksjonshemmede barn lærer gjennom å ha kontakt med dyr. Det kan f.eks. være å fore kaniner og lam.

Ved å jobbe frivillig med barn i Marokko så hjelper du ikke bare barna, men også de fast ansatte setter pris på å få hjelp i deres arbeidshverdag. Kontakt oss gjerne om du ønsker mer informasjon om prosjektene våre i Marokko.

Hver måned arrangerer vi en workshop for alle våre frivillige som jobber med barn. Her møter du andre frivillige og kan diskutere ulike problemstillinger, og dere utveksler erfaringer og ideer. Du vil også motta enkelte ressurser som du kan bruke i ditt daglige arbeide. 

Frivillig leker med en funksjonshemmet gutt på et omsorgsenter i Marokko

Alle frivillige som jobber med barn og ungdom i Marokko må kunne snakke enkel fransk for å kommunisere direkte med barna og de lokalt ansatte på prosjektene.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to uker hvis du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Morocco Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲