Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Menneskerettigheter i Marokko

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat
  • Typer plasseringer: Offentlig kontor, lokal organisasjon (NGO)
  • Rolle: Arbeide sammen med en lokal organisasjon med nasjonale og internasjonale problemstillinger og temaer
  • Krav: Frivillige må ha fullført minimum ett år jusstudier, og ha meget gode tale-, skrive-, lese- og lytteferdigheter på fransk eller arabisk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra åtte uker
  • Startdatoer: Fleksibelt, men menneskerettighetsplasseringer stenger vanligvis i juli og august

Siden Marokkos uavhengighet i 1956 har flere maktkamper etterlatt mange marokkanere i nød og vanskelige situasjoner. I dag kjemper lokale og internasjonale organisasjoner for å forbedre disse menneskenes situasjon, og frivillig fra Projects Abroad assisterer disse organisasjonene i en lang rekke praktiske initiativer, research og informasjonskampanjer.

Frivillige på menneskerettighetsprosjektet på jobb på Projects Abroads kontor i Marokko

Avhengig av din erfaring og personlige preferanser har du mulighet for å jobbe med forskjellige oppgaver, som datainnsamling, overvåkning av fengsler og flyktningers situasjon, samt generell støtte til utsatte grupper i samfunnet. Frivillige må minst ha fullført et år av en juridisk grad og ha en spesiell interesse for menneskerettighetsfeltet.

Frivillige på jussprosjektet i Marokko deltar på en menneskerettighetskonferanse

De fleste menneskerettighetsorganisasjoner vi arbeider med ligger i hovedstaden Rabat eller i Casablanca. Her vil du kunne få en unik kulturell opplevelse samt en fantastisk mulighet for erfaring innenfor jusens verden. De sivile, økonomiske og sosiale rettighetene for kvinner, barn, fanger og flyktninger i Marokko har blitt bedre den siste tiden, men det er fremdeles mye som gjenstår. Du kan arbeide med rettighetene for hver gruppe som er nevnt ovenfor, men hovedformålet er det samme for alle prosjektene; å skape oppmerksomhet rundt menneskerettighetene, samt å informere marokkanere om deres rettigheter og den juridiske støtte de er berettiget til i forskjellige situasjoner.

Uansett hvilket prosjekt du velger, vil du arbeide med en profesjonell og seriøs organisasjon, og det forventes at du overholder de tidsfrister du blir gitt samt at du på en god måte representerer organisasjonen ved forskjellige møter og tilstellninger.

Fransk eller arabisk er arbeidsspråket på menneskerettighetsprosjektene våre, og det kreves av de frivillige har gode språkferdigheter i et eller begge disse språkene. Frivillige må binde seg for minst 8 uker for å delta på disse prosjektene, for å kunne lære og bidra godt til arbeidet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲