Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig på Nomadeprosjekt i Marokko

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

 • Sted: Saharaørkenen
 • Rolle: Passe på dyrene, hjelpe til med bygging, matlaging og finne vannkilder
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Lyst til å være nomade for noen uker? I Marokko kan du bo hos en familie som lever på en måte som knapt har forandret seg på over tusen år! Her er du velkommen uansett hvor du er i livet, enten du har et friår, tar en pause fra jobb eller studier eller bare ønsker deg en svært annerledes ferie.

En frivillig sammen med vertsmoren sin inne i teltet til nomadefamilien i MarokkoNomadeprosjektet holder til i nærheten av byen Guelmim, en by som er kalles porten til Sahara, da den markerer starten på den marokkanske ørkenen. Her vil du bo hos en vertsfamilie som tilhører en gruppe med nomader som gjeter kameler og geiter gjennom ørkenen for å finne de beste vannhullene.

Guelmim ligger en to timers biltur fra Agadir og 640 km sør for Rabat hvor vi har kontoret vårt. Etter ankomst vil du hvile en natt i Fask (30 minutter i bil fra Guelmim) før du etter en to timers biltur vil ankomme vertsfamilien din.

Mange turister tilbringer et par dager i ørkenen i biler med air-condition eller bor i noen av de omkransende byene. Kanskje bor de en natt hos lokalbefolkningen og får smake deres tradisjonelle mat, men deres opplevelse vil ikke på noen måte gi dem samme innsikt som din vil gi deg, ettersom du som frivillig på et lengre opphold kan få oppleve og erfare nomadenes unike livsstil fra innsiden.

Din rolle som frivillig

Som frivillig vil du delta i ulike arbeidsoppgaver og aktiviteter i løpet av oppholdet ditt. Dette kan f.eks. være:

 • Stell og melking av husdyrene
 • Hjelpe til med å finne og ta i bruk grunnvann og oaser
 • Bygge nomadehusene
 • Bake brød og lage mat i i ovner under sanden
 • Lære om og hjelpe til med håndverk
 • Lære det lokale språket og nomadenes folkeviser

To nomadekvinner med familiens sauer på nomadeprosjektet i MarokkoVed å tilbringe tid med nomadene i Marokko kan du også dele av din egen kultur ved å lære bort språk, spill, sport og musikk fra hjemlandet ditt.

Nomadeprosjektet i Marokko er tilgjengelig hele året, men merk at i juni, juli og august så kan det bli så varmt som 45 grader celsius. Dersom du ønsker det, så er det mulig å delta på et 2- eller 4-ukers Tamasight språkkurs i hovedstaden Rabat i forkant av prosjektarbeidet.

Deltakere på dette prosjektet bør arrangere sin egen reise så langt som til Guelmim, hvor vår koordinator for nomadeprosjektet vil møte deg. Hvis du reiser via Rabat eller Casablanca, kan en av våre ansatte møte deg der og hjelpe deg med å komme deg på bussen eller flyet ditt til Guelmim.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold, dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måte som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲