Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig på Språkterapi-prosjekt i Marokko

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat
  • Typer plasseringer: Skoler og dagsentre
  • Rolle: Arbeide sammen med lokale ansatte som tar seg av barn med lærevansker og spesielle behov
  • Krav: Frivillige må ha fullført minimum ett år språkterapistudier, og snakke minst middels godt fransk eller arabisk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt, men ikke tilgjengelig i perioden juli-september

Vårt prosjekt innen språkterapi i Marokko er en verdifull erfaring å ta med seg dersom du er i ferd med å utdanne deg eller allerede er i arbeid som språkterapeut. På prosjektet samarbeider vi både med skoler og dagsentre, og plasseringene gjør en stor forskjell på barnas livskvalitet. Du vil få oppleve hvordan dette yrket utføres i en annen kultur der fasilitetene ikke er av samme standard som her hjemme. 

Frivillig på språkterpiprosjektet som jobber med et barn på en klinikk i Marokko

På dagsenteret vil du jobbe med barn som i hovedsak er i alderen 3-12 år. Senteret gjennomfører forskjellige typer terapier og er et trygt miljø for barna med både uteområder og dyr.

Det er også mulig å hjelpe til på en skole for jenter med psykiske funksjonsnedsettelser. Barna er mellom 6 og 15 år gamle, og trenger hjelp til å bli uavhengige og til å bli integrert inn i samfunnet. 

Begge plasseringene har behov for språkterapeuter for å hjelpe barna til å kommunisere. 

Til å begynne med vil du i hovedsak observere og jobbe side om side med de lokale ansatte. Etterhvert som du bygger et tillitsforhold til de ansatte vil du kunne få tildelt mer praktisk arbeid utover i prosjekttiden.

Hva kreves for å delta på prosjektet?

For å kunne delta på prosjektet bør du ha fullført minimum ett års utdanning innenfor språkterapi. Du bør også ha gode språkkunnskaper i fransk eller arabisk for at du lettere skal kunne ta del i prosjektet. I juli, august og september er det ikke mulig å delta på språkterapiprosjektet.

Hvordan er boforholdene?

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie under oppholdet ditt i Marokko. Du vil bli tatt godt i mot og vil snart føle deg som hjemme. Hos vertsfamilien vil du få en unik mulighet til å praktisere fransk eller arabisk.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

På fritiden vil du ha tid til å bli bedre kjent med de andre frivillige og lokale, og det vil også være mulig å oppleve mer av byen og områdene rundt Rabat.

Prosjektet er ikke tilgjengelig i perioden midten av juni til midten av september.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲