Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Marokko

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat
  • Typer plasseringer: Sykehus og helseklinikker
  • Rolle: Arbeide side om side med erfarne lokalt ansatte, observere og lære om ulike sykdomstilstander og behandlinger
  • Krav: Frivillige må ha fullført minimum ett år helserelaterte studier, og snakke minst middels godt fransk eller arabisk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Er du utdannet sykepleier har du mulighet til å jobbe frivillig som dette i Marokko. Dersom du er under utdanning innenfor dette fagfeltet er dette prosjektet en god mulighet til å skaffe seg litt erfaring gjennom å jobbe som en hjelpepleier. For å kunne delta på dette prosjektet bør du ha fullført minimum ett år med medisinske studier. Du bør også snakke godt fransk eller arabisk slik at du kan kommunisere med pasienter og ansatte.

Sykepleieprosjektet er en interessant og spennende opplevelse der du vil lære hvordan medisinsk praksis utføres i en annen kultur. I tillegg vil du kunne hjelpe lokalbefolkningen som er avhengig av de helsetjenestene som tilbys ved sykehuset eller klinikken der du jobber.

Hvordan er din rolle som frivillig?

Sykepleiestudenter observerer leger på et sykehus i Marokko

Du vil få sjansen til å jobbe innenfor ulike avdelinger på sykehuset eller klinikken til en av våre samarbeidspartnere. Hvor du får jobbe er avhengig av dine kvalifikasjoner og erfaringer, så vel som behovet på plasseringen. Noen av avdelingene der du kan få jobbe er dermatologi, gynekologi, pediatri og kirurgi.

Din rolle vil i hovedsak være å følge de ansatte og din veileder i deres daglige arbeid. Gjennom observasjon av leger og sykepleiere vil du lære mye om ulike medisinske tilstander og behandlinger. Dersom du viser entusiasme og gode ferdigheter som sykepleier, og utvikler et godt tillitsforhold til de ansatte, kan du etterhvert få mer ansvar og flere arbeidsoppgaver.

En normal arbeidsdag er fra kl. 8 på morgenen til kl. 16 på ettermiddagen. Noen ganger vil det være hensiktsmessig å jobbe én til én med pasienter under veiledning av en sykepleier. Har du spesielle interesseområder, bes du gi beskjed om dette når du sender inn din søknad.

Hvordan er boforholdene?

Under oppholdet vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Marokkanerne er et gjestfritt og varmt folkeslag så du vil bli tatt godt i mot. Ved å bo hos lokale vil du kunne praktisere dine språkkunnskaper innen fransk eller arabisk, og du kan lære bort noen engelske ord og uttrykk.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

På fritiden vil du ha mange muligheter til å bli kjent med andre frivillige og lokale. Du kan også benytte fridagene til å reise rundt og oppleve mer av Marokko.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲