Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Marokko

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-marokko

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

Gruppe med frivillige i Marokko med Projects Abroad

Vi anbefaler at du flyr til Rabat i Marokko. Rabat ligger nærmest vårt kontor, kun en kort taxitur unna, mens Casablanca ligger minst en time med taxi fra Rabat. Dersom du velger å fly til Casablanca i stedet for Rabat vil du måtte betale et tillegg i prisen.

I ankomsthallen i Rabat vil du bli møtt av en lokal medarbeider fra Projects Abroad med et skilt med vårt navn og logo på.

Dere drar sammen i taxi til vertsfamilien din, som bor i Medinadistriktet, innenfor bymurene. Vel hjemme hos vertsfamilien vil du få bruke litt tid på å komme i orden og slappe av.

Alle vertsfamiliene våre bor i Medinadistriktet, innenfor de store bymurene, og de fleste bor i tradisjonelle “riads”, marokkanske hus med indre gårdshager og en labyrint av trapper som leder opp til store kjølige rom. Det er vanligvis vakre fliser i fellesområdene, og puter langsmed veggene i hele rommet. Du vil med andre ord bo i et ganske så autentisk marokkansk hjem.

Vertsfamilien snakker arabisk og fransk, men det er vanligvis ett familiemedlem, som regel et av barna, som kan snakke engelsk.

Møtet med dine nye omgivelser

Projects Abroad ansatte på kontoret i Marokko

Avhengig av når du ankommer, vil du få din introduksjon og omvisning enten samme dag eller formiddagen etter. Under introduksjonen vil du bli vist blant annet hvor du kan veksle penger, hvor posthuset ligger, hvilke som er de gode internettkaféene, og hvor de frivillige pleier og møtes. Vi vil at du skal bli kjent i byen og føle deg trygg, så dersom det er noe du lurer på under omvisningen er det viktig at du stiller spørsmål. Etter introduksjonen vil du bli tatt med til vårt kontor i Agdaldistriktet i Rabat. Der vil en av våre ansatte gå gjennom viktig informasjon med deg.

Agdal, hvor kontoret vårt ligger, er et sikkert område og ligger rett nord for sentrum av byen. Det er enkelt å komme seg dit med offentlig transport.

Tradisjonell mat under frivillig arbeid i Marokko

En av våre medarbeidere vil ta deg med til prosjektet ditt, enten samme dag som du ankommer eller dagen etter. Du vil bli hentet hos vertsfamilien din og dere vil ta offentlig transport til prosjektet. På den måten får du testet ut veien du må ta til jobb. De fleste frivillige reiser enten med den lokale bussen eller med taxi som flere frivillige deler.

Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Marokko har fire årstider, slik som her hjemme. Mellom november og mars kan det bli ganske kjølig, spesielt på kveldene, så en jakke eller varm genser er lurt å ta med. I vintermånedene er det stor sannsynlighet for at det regner en del. I juli og august er det varmt og temperaturene kan komme opp i over 30 grader.

Ved slutten av oppholdet ditt på prosjektet vil vi arrangere taxi tilbake til flyplassen.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲