Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Marokko

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, videregående skoler, språkskoler
  • Alder på elevene: 6-20 år
  • Størrelser på klassene: 10-15
  • Rolle: Lærer (engelsk, fransk, tysk, italiensk)
  • Valgfrie aktiviteter: Drama, engelskklubber
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Engelsk er det tredje største språket i det Marokkanske skolesystemet, etter arabisk og fransk, og undervises til elever fra de er 10 år. Med økte jobbmuligheter innen turisme, forretningdrift og høyere utdanning er marokkanerne ivrige etter å utvikle engelskkunnskapene sine.

Frivillig underviser i engelsk på en skole i Marokko med Projects Abroad

De hører fransk regelmessig på TV og i musikk, men de blitt svært lite utsatt for muntlig engelsk. Det er derfor stort behov for frivillige på våre undervisningsprosjekter.

Ved å jobbe som lærer i Marokko vil du få en fantastisk mulighet til å lære om dette fascinerende landet og befolkningen her. Dette undervisningsprosjektet er åpent for alle som har en interesse i å hjelpe andre med å lære engelsk, og det stilles ingen krav til tidligere erfaring som lærer.  

Hvordan er din rolle som frivillig?

Som frivillig vil du bo og arbeide i den livlige hovedstaden, Rabat. Byen er en fascinerende blanding av gammelt og nytt og en spennende miks av afrikansk, spansk, fransk og arabisk kultur.

Rabat har en historie langt tilbake i tid, men den moderniseres i rask fart og det engelskspråklige utdanningssystemet følger denne utviklingen. Det gammeldagse gramatikkbaserte engelskpensumet har i det siste fått en oppfriskning og fokuserer nå i stedet på kommunikasjonsevner og relevante temaer. De marokkanske lærerne tilpasser seg gradvis denne nye tilnærmingen.

Gjennom å ha engelskspråklige frivillige i klasserommene blir språket og kulturen mer levende, noe som bidrar positivt på studentenes motivasjon. I tillegg bidrar dette til at det nye utdanningssystemet fungerer på en god måte.

Frivillig underviser eldre studenter på en institusjon i Marokko

I tillegg til å jobbe på skoler kan du også bidra gjennom organisasjoner som tilbyr gratis engelskundervisning til studenter som kommer fra fattige kår. Disse klassene er disse studentenes eneste mulighet til å lære språket. Klassene her er ganske små, mellom 10-15 studenter. På denne type plassering vil du undervise alene eller sammen med en annen frivillig.

Projects Abroads team i Marokko inviterer alle frivillige på undervisningsprosjektene til workshop en gang i måneden. På disse samlingene deler dere idéer, du får råd om hvordan du kan legge opp undervisningen og hvordan du skal kunne undervise studenter på ulike kunnskapsnivåer. Du vil kunne forbedre dine evner til å gi undervisning av god kvalitet og du vil få bygget opp din selvtillit i klasserommet.

Som frivillig vil du oppleve at det settes store krav til deg, ikke bare fra studentene, men også fra andre grupper i lokalsamfunnet. Dine lokale kollegaer vil gjerne praktisere engelsken sin med deg, og vertsfamilien din vil også ønske å lære seg noen ord og uttrykk. Ved å gi uformelle språktimer vil du kunne knytte bånd med disse menneskene, og du vil snart føle deg vel hjemme i deres kultur.

Frivillig gjør håndverk med elever på en skole på undervisningsprosjektet i Marokko

Det vil også være mulig å gi undervisning i andre språk, f.eks. fransk, og du kan ta del i dramagrupper eller engelskklubber i tillegg til den vanlige undervisningen dersom du ønsker det. 

Hvordan er boforholdene?

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie, hvor du vil bli godt mottatt av gjestfrie mennesker som er interesserte i deg og din kultur. Et tips er å ta med bilder som du kan vise fram til vertsfamilien din, og vær forberedt på å få masse spørsmål.

På fritiden vil du ha tid til å lære mer om landet og kulturen, og også bli bedre kjent med de andre frivillige. Du vil garantert reise hjem med mange gode minner og opplevelser i sekken.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Morocco Teaching Management Plan.

Morocco Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲