Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid med Falker i Mexico

Oversikt
  • Sted: Guadalajara
  • Type plassering: Dyrestell- og redningssenter, feltarbeid
  • Rolle: Assistere med rehabilitering av falker
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt, anbefaler perioder mellom oktober og mars

Mexico har et stort biologisk mangfold, og et rikt dyreliv. Landet har hele 38 forskjellige arter rovfugl, og på grunn av sin store utbredelse og overflod havner de ofte i urbane miljøer.

En falk setter inn for landing i Mexico

Dessverre betyr dette at mange rovfugler blir drept eller skadet mens de hver dag forsøker å overleve i et menneskeskapt miljø, hvor de risikerer å krasje med biler eller bygge reder i bebodde hus. Rovfugler er også attraktive i ulovlig handel av ville dyr, og lever under en konstant fare for å bli fanget og solgt som kjæledyr.

Mange skadde fugler, og fugler reddet fra dyresmuglere blir tatt med til senteret i Guadalajara, hvor de kan rehabiliteres. På dette prosjektet blir rovfugler, spesielt falker, rehabilitert med mål om å kunne sette dem tilbake ut i naturen. Det er et behov for frivillige som kan jobbe med disse fuglene på en daglig basis, for å forberede dem på å forlate senteret og klare seg på egen hånd igjen.

Frivillig arbeid på Falkeprosjekt i Mexico

Ved å jobbe som frivillig på falkeprosjektet vil du få en unik mulighet til å lære om alle aspekter rundt falker, og få jobbe med trening og rehabilitering av rovfugler.

Det blir brukt flere forskjellige teknikker for å trene disse fuglene, og bygge opp styrken deres. Frivillige vil få mulighet til å ta del i forskjellige roller, avhengig av lengden på oppholdet. Frivillige som deltar på prosjektet over en lengre periode vil kunne få ansvar for en egen fugl under oppholdet, og kan bli involvert i alle aktiviteter som involverer rehabilitering og stell av falker.

Vi anbefaler at frivillige deltar i månedene mellom oktober og mars, siden dette er starten på flyperioden, og fokuset vil være på å hjelpe fuglene å kunne fly i miljø hvor de kan finne mat naturlig. Fra april til september vil rehabiliteringsarbeidet primært være basert på å øke fuglenes fysiske form og forberedelser til gjenutsettelse i oktober-mars.

Dette prosjektet passer godt for deg som har god tålmodighet og er interessert i, eller liker å jobbe med fugler. Med god innsats, engasjement og utholdenhet vil du kunne se givende resultater av arbeidet ditt.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲