Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Terelj Nasjonalpark, Gobiørkenen, steppene

Klikk her for å se alle prosjekter i Mongolia

Kart over frivilligplassering i Ulan Bator, Mongolia Volunteer in Mongolia

For deg som vil arbeide frivillig i Mongolia tilbyr vi både frivillig arbeid og internship på flere områder. Mongolia er et reisemål fullt av eventyr. Landet er like stort som hele Europa og ligger inneklemt mellom Kina i sør og Russland i nord. Gjennom historien har landet opplevd både kinesiske dynastier og sovjetisk kommunisme. Til tross for disse store nabolandene lever den mongolske kulturen videre, og under Djengis Khans tid strekte det mongolske riket seg over store deler av både Asia og Europa. Mongolene i dag identifiserer seg gjerne med europeere, og gir besøkende en varm velkomst.

I hovedstaden Ulan Bator har vi plasseringer innen undervisning, barn og ungdom, medisin og helse, journalistikk, juss og menneskerettigheter og også business. Vil du komme deg ut av byen, kan vi anbefale et opphold på vårt nomadeprosjekt, langt ute på de mongolske steppene.

Våre prosjekter i Mongolia er tilgjengelige for alle som er interessert i frivillig arbeid, enten du har tatt et friår fra studier, ønsker en annerledes sommerferie eller tar en pause i karrieren. Det er ikke nødvendig å kunne mongolsk for å bidra med frivillig arbeid i Mongolia, men det er alltid nyttig å lære noen fraser. Vil du benytte anledningen til å lære litt mer kan du delta på et språkkurs i mongolsk før eller samtidig som du jobber som frivillig.

nomadeprosjektet vårt kan du delta fra én uke, øvrige prosjekter har to eller flere uker som minstetid.

Projects Abroad i Mongolia

De fleste av Projects Abroads prosjekter er plassert i Ulan Bator, en rolig, avslappet by dominert av bygninger fra sovjettiden. Her ligger også vårt kontor. Du vil bo hos en lokal vertsfamilie som er vennlige og ivrige etter å lære de frivillige å kjenne. Vertsfamiliene er middelklassefamilier som vanligvis bor i leiligheter.

Hvis du deltar på nomadeprosjektet vårt, vil du bo i de tradisjonelle teltene, kalt "ger", sammen med en nomadefamilie, et par timers reising vest for Ulan Bator.

Opplevelser i Mongolia

Frivillig møter lokale barn i Mongolia, Asia

Du vil ganske raskt oppdage at Ulan Bator er en litt annerledes hovedstad. Ja, du finner både restauranter og barer der, men det er også mye tradisjon å finne. Prøv den lokale maten, særlig fårekjøttet eller osten, laget av hestemelk. Du kan bokstavelig talt få en smakebit på landets kultur, når du er plassert i hovedstaden. Ulan Bator ligger omkranset av "de fire hellige høydene", med skoger og gressletter, fullt av dyre- og fugleliv - perfekt for fotturer!

Utenfor hovedstaden finner du en livsstil som stort sett minner om slik det var for 100 år siden. Rundt en tredjedel av Mongolias befolkning er nomader som lever med husdyrene sine i ørkenen og steppene i landet. Etter at du er ferdig med arbeidet på prosjektet ditt, kan du reise inn i det ville og uberørte Mongolia. Du vil oppdage at veier markert på et kart ofte ikke er annet enn brede stier, og at landsbyer er små og midlertidige. Utforsk Gobi-ørkenen i sør, Altai-fjellene i vest eller den vakre innsjøen Khovsgol, rett ved grensen til Sibir i nord – kanskje på hesteryggen? Å reise blir ikke mer eventyrlig enn dette. Er du i Mongolia om sommeren, bør du prøve å få med deg den fantastiske Naadam-festivalen, hvor det tevles i bueskyting, mongolsk bryting og hesteveddeløp.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Mongolia

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲