Projects AbroadProjects Abroad

Juss Internship i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Advokatfirmaer
  • Rolle: Assistere innenfor flere områder i et mongolsk advokatfirma
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år jusstudier
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vår jussplassering i Mongolia ligger i den travle hovedstaden Ulan Bator. Disse internshipene er for deg som har minst ett års universitetsstudier innen juss bak deg. Du vil bo og arbeide nært byens sentrum, men veien du vil gå til jobb vil føre deg gjennom et lappeteppe av ulike boliger, fra store høyblokker til tildekkede “Ger”-distrikter. Dette er et internship ulikt alle andre!

Law Internships in Mongolia with Projects Abroad

Vi samarbeider med en rekke organisasjoner innen juss. Disse organisasjonene opererer innen fagfelt som er under konstant utvikling siden Mongolia er i endring for å holde tritt med resten av verden. For mindre enn to tiår siden ble landet styrt av en regjering som fulgte en modell som lå tett opptil kommunismen. Lovverket var i stor grad basert på tidligere Sovjetunionen, men som følge av Sovjetunionens fall ble det også slutt for Mongolias styresett og i 1992 ble en ny demokratisk stat etablert.

Som en av de mindre økonomiene i verden, og på grunn av det store arealet i forhold til befolkningstall, var rettsystemet basert på sedvanerett, og utviklingen gikk langsomt. I de senere år har landet vokst til å bli mer utadvent, noe som gir betydelige og grunnleggende endringer som du har mulighet til å ta del i.

Vårt jussprosjekt vil være verdifullt å ha på CV-en i et fagfelt med stor konkurranse. Kanskje nettopp dette prosjektet vil være utslagsgivende når du skal få din første jobb etter endt utdanning. En plassering hos en av våre samarbeidspartnere vil gi deg fantastiske opplevelser å snakke om på et jobbintervju.

Som frivillig må du være forberedt på å jobbe fra 9-17, mandag til fredag, og med mulighet til å arbeide lenger dersom ønskelig. Det er viktig at du viser initiativ da arbeidsdagene på våre plasseringer er hektiske. Du bør være selvstendig, spørre spørsmål og vise engasjement for å få mest mulig ut av oppholdet ditt.

Frivillig på et internship innen juss

Dersom du deltar som frivillig på vårt jussprosjekt vil du arbeide for en bedrift som jobber med mange ulike saker innen både økonomiske og rettslige områder. Du vil få ta del i mange ulike aspekter av rettsprosessen; intervjuer av personer, nedskriving av juridiske meninger, undersøkelse av saker eller kontraktsarbeid. Du vil også kunne få muligheten til å hjelpe til med utarbeiding av dokumenter for utenlandske saker, juridiske oversettelser og gjennomgang av engelske dokumenter. I løpet av oppholdet, vil de frivillige også kunne få følge advokater til rettsforhandlinger. Du vil kunne jobbe med både lokale og internasjonale kunder. 

En av våre største samarbeidsorganisasjoner opererer som konsulent for flere store selskaper, både innenlands og internasjonalt. I tillegg til dine andre oppgaver kan du kanskje få lov til å assistere dine kollegaer med jussrelatert engelsk for å forbedre språket med deres internasjonale klienter.

For alle frivillige på våre jussprosjekter kreves det at du har fullført minst et års universitetsstudier innen juss. De fleste av våre frivillige er under utdanning eller har fullført sine jusstudier og er interessert i praktisk arbeiderfaring hos et advokatfirma utenlands.

Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å jobbe med Juss i Mongolia, men om du likevel ønsker å lære litt av språket kan du delta på et språkkurs i mongolsk før eller samtidig som du deltar på prosjektet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲