Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Menneskerettigheter i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Menneskerettighetsorganisasjoner
  • Rolle: Assistere innenfor flere områder av arbeidet med menneskerettigheter
  • Krav: Frivillige må ha noe erfaring fra arbeid med menneskerettigheter
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vår plassering innen menneskerettigheter i Mongolia ligger i den travle hovedstaden Ulan Bator. Du vil bo og arbeide nært byens sentrum, men veien du vil gå til jobb vil føre deg gjennom et lappeteppe av ulike boliger, fra store høyblokker til tildekkede “Ger”-distrikter. Dette er et internship ulikt alle andre!

Frivillig og ansatt på menneskerettighetsprosjektet i Mongolia

Vi samarbeider med en rekke ulike menneskerettighetsorganisasjoner i Mongolia. Disse organisasjonene jobber innefor områder som er i stadig utvikling da landet er i endring for å holde tritt med resten av verden. For mindre enn to tiår siden ble landet styrt av en regjering som fulgte en modell som lå tett opptil kommunismen. Lovverket var i stor grad basert på tidligere Sovjetunionen, men som følge av Sovjetunionens fall ble det også slutt for Mongolias styresett og i 1992 ble en ny demokratisk stat etablert.

Som en av de mindre økonomiene i verden, og på grunn av det store arealet i forhold til befolkningstall, var rettsystemet basert på sedvanerett, og utviklingen gikk langsomt. I de senere år har landet vokst til å bli mer utadvent, noe som gir betydelige og grunnleggende endringer som du har mulighet til å ta del i.

Vårt menneskerettighetsprosjekt vil være verdifullt å ha med på CV-en i dette konkurranseutsatte feltet. Kanskje nettopp dette prosjektet vil være utslagsgivende når du skal få din første jobb etter endt utdanning. En plassering hos en av våre samarbeidspartnere vil gi deg fantastiske opplevelser å snakke om på et jobbintervju.

Som frivillig må du være forberedt på å jobbe fra 9-17, mandag til fredag, og med mulighet til å arbeide lenger dersom ønskelig. Det er viktig at du viser initiativ da arbeidsdagene på våre plasseringer er hektiske. Du bør være selvstendig, spørre spørsmål og vise engasjement for å få mest mulig ut av oppholdet ditt.

Frivillig på et internship innen menneskerettigheter

På dette prosjektet vil du i hovedsak jobbe med research, men du kan også få muligheten til å delta noen dager på et opplæringsprogram ute på landsbygda. Du kan også få muligheten til å organisere og gjennomføre Engelsk-undervisning på prosjektet. 

Vi samarbeider med organisasjoner som National Centre Against Violence, hvor frivillige vil fokusere på rettigheter som menneskelig verdighet, sikkerhet og suverenitet. Hos denne organisasjonen vil du bli involvert i ulike programmer, blant annet innenfor beskyttelse av barn, utvikling av lokalsamfunn og lovreformer.

Som frivillig vil du også konsentrere deg om temaer rundt bekjemping av menneskehandel, og du vil derfor kunne få jobbe med Centre for Human Rights and Development på ulike programmer som støtter menneskerettighetene. Amnesty International er en annen verdensomspennende bevegelse som kjemper for menneskerettigheter.

Det forventes at alle våre frivillige på dette prosjektet har noe tidligere erfaring innen menneskerettigheter. De fleste av våre frivillige er under utdanning eller har fullført sine studier og er interessert i arbeidserfaring fra en menneskerettighetsorganisasjon utenlands. Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å jobbe med Menneskerettigheter i Mongolia, men om du likevel er interessert i å lære litt av språket kan du delta på et språkkurs i mongolsk før du starter arbeidet, eller underveis i prosjektet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲