Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig på Nomadeprosjekt i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Mongolsk steppe
  • Rolle: Leve og arbeide sammen med det mongolske nomadefolket
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Hvis du noensinne har drømt om å komme deg vekk fra alt – virkelig gjøre noe helt annerledes, noe som er så fjernt fra ditt daglige liv som det går an å komme – da er vårt Nomadeprosjekt i Mongolia midt i blinken! Som frivillig på dette prosjektet vil du bo og jobbe sammen med mongolske nomader, mens de vandrer steppene til hest eller på kamel sammen med buskapen sin. Levemåten deres har knapt endret seg på over 1000 år – en slik opplevelse vil garantert gi deg noen nye perspektiver på livet.

Frivillige bor sammen med en nomadefamilie i det tradisjonelle runde teltet deres, som er kjent som en ”ger”. Dette er ikke telt slik du er vant til fra festivaler og teltturer – disse teltene er overraskende koselige og komfortable.

Din rolle som frivillig på nomadeprosjektet

Frivillig sammen med en nomadefamilie på kultur- og samfunnprosjektet i Mongolia

Du vil tilbringe tiden med å hjelpe familien med deres daglige gjøremål, slik som å gjete store flokker kveg eller jakokser fra hesteryggen, finne ved til bål og melke dyrene for så å produsere smør og ost, lage mat og generell vask. Mange frivillige tilbringer også litt av tiden med å lære barna litt engelsk. Dette er en unik mulighet til å lære om et helt folkeslag og deres eldgamle levemåte, samt hvordan denne levemåten påvirkes av det moderne Mongolia som vokser frem. Benytt tiden til å virkelig bli godt kjent med familien – de vil garantert sette stor pris på interessen og ønske deg varmt velkommen!

En over 1000 år gammel levemåte til tross; volleyball og basketball er veldig populært. Dersom du kaster deg over muligheter til å spille sammen med de lokale, så vil du raskt bli populær. Benytt også sjanser til å lære tradisjonelle mongolske spill, plukke opp litt mongolsk eller lære bort litt engelsk – dette er fine måter å bli enda bedre kjent med familien på. Du kan også delta på et språkkurs i mongolsk i forkant av prosjektet ditt, og få mulighet til å praktisere dine nye språkkunnskaper sammen med vertsfamilien.

Det viktigste av alt: nyt opplevelsen din og lev i nuet. Og glem ikke å nyte det spektakulære landskapet som den mongolske steppen er. Dette er en opplevelse du kun får én gang i livet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲