Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Fysioterapi i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Sykehus og outreach workshops
  • Rolle: Utvikle dine egne ferdigheter og kunnskap ved å jobbe sammen med erfarne fysioterapeuter
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du vurderer å jobbe frivillig på et prosjekt innen fysioterapi er Mongolia et spennende land å dra til. Du vil lære mye siden fasilitetene er enkle og du må være kreativ for å kunne yte god service. Mange av pasientene har reist langt for å møte opp til avtalte timer og for å gjennomgå operasjoner. På dette prosjektet vil du hjelpe til både med innleggelser og på poliklinikken.

Hvordan er din rolle som frivillig på fysioterapiprosjektet i Mongolia?

Student på fysioterapiprosjektet i Mongolia som undersøker en pasient

Dette prosjektet ligger i hovedstaden, Ulan Bator, og du vil ha base i en avdeling for fysioterapi på et sykehus. Du kan også tilbringe noe tid på flere private medisinske klinikker for å få en bredere erfaring innen fysioterapi.

Din rolle som frivillig vil være delt. Du vil delvis ha en observerende rolle der du følger leger, sykepleiere og fysioterapeuter i deres arbeidshverdag. Du vil også normalt sett ha muligheten til å delta på noe praktisk arbeid som å hjelpe pasienter med øvelser ved bruk av forskjellig utstyr. De ansatte ønsker at du skal få så mye som mulig ut av oppholdet ditt, og om du er engasjert og viser hva du kan, vil du kanskje få tildelt flere hands-on oppgaver. Veilederne på prosjektet har god tid til de frivillige og vil gjøre sitt beste for at du skal få mest mulig ut av oppholdet ditt.

Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å delta på prosjektet, men i kontakt med lokalbefolkningen kommer alltid det å kunne noen grunnleggende fraser godt med. Du kan delta på et språkkurs i mongolsk før eller underveis i prosjektet dersom du ønsker det.

Outreach-programmer

Projects Abroad organiserer jevnlige medisinske outreach-programmer slik at du som frivillig skal få en bedre forståelse av det mongolske helsesystemet. Selv om disse programmene ikke alltid er direkte relatert til fysioterapi, kan du likevel delta for å lære mer om andre sider av yrker innen medisin i Mongolia.

Tidligere outreach-programmer har hatt fokus på grunnleggende medisinske helsesjekker for hjemløse og en kampanje for å øke bevisstheten rundt viktigheten av håndhygiene på et av de lokale sykehusene. Vi tilbyr også månedlige workshops for de frivillige. Her vil du lære om tradisjonelle behandlingsformer, helsesystemets historie og praktisk opplæring innenfor grunnleggende medisinske prosedyrer som hvordan man måler blodtrykk.

I tiden du jobber frivillig vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det mongolske folket er svært gjestfrie og hyggelige så du vil raskt føle deg hjemme. Du vil også bli kjent med de andre frivillige, som du også kan være sammen med i fritiden og utforske nærmiljøet sammen med.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲