Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Sykehus og feltarbeid
  • Rolle: Tilegne deg kunnskap gjennom observasjon av lokale sykepleiere og andre medisinske ansatte i arbeid
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du velger å jobbe frivillig på vårt sykepleieprosjekt i Mongolia vil du få være med på en spennende opplevelse. Du vil få nyttig arbeidserfaring av erfarne sykepleiere. Fasilitetene på sykehus og klinikker er av enkel standard og mange av pasientene reiser langt for å få behandling. 

Dette sykepleieprosjektet ligger i Mongolias hovedstad, Ulan Bator. Sykepleiere jobber vanligvis på det store sentralsykehuset hvor du vil få mulighet til å jobbe på forskjellige avdelinger. Den medisinske praksisen her er i stor grad “vestlig”, men du har også mulighet til å tilbringe noe tid ved private, supplerende klinikker dersom du ønsker å utvide din erfaring innenfor sykepleiefaget. 

Hvordan er din rolle som frivillig sykepleier?

Frivillig som observerer ansatte behandle en pasient på et sykehus på sykepleieprosjektet i Mongolia

Som frivillig sykepleier vil du i hovedsak ha en observerende rolle der du vil følge lokale sykepleiere gjennom arbeidsdagen. De ansatte er ivrige etter å gi deg mest mulig erfaring så du vil ha mulighet til å rotere mellom ulike avdelinger.

Selv om du, i følge mongolsk lov, ikke kan behandle pasienter direkte, vil du likevel kunne gjøre observasjoner, hjelpe til med forberedelser av utstyr før operasjoner, overføre pasienter til operasjon, observere under operasjon og sjekke pasienter i etterkant av operasjon. Dersom du viser engasjement og at du har tilstrekkelig kompetanse kan det være at du får ta en mer hands-on rolle. Veilederne på prosjektet har god tid til de frivillige og vil gjøre sitt beste for at du skal få mest mulig ut av oppholdet ditt.

Outreach-programmer

Projects Abroad organiserer jevnlige outreach-programmer for å gi de frivillige en bedre forståelse av det mongolske helsesystemet. Tidligere programmer har blant annet bestått av medisinske helsesjekker av hjemløse og en oppmerksomhetskampanje rundt håndhygiene på et av de lokale sykehusene.

Vi tilbyr også månedlige workshops der du vil lære om tradisjonelle behandlingsformer, helsesystemets historie og praktisk opplæring innenfor grunnleggende medisinske prosedyrer som hvordan man måler blodtrykk.

Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å delta på prosjektet, men noen nyttige fraser kommer alltid godt med. Du har mulighet til å delta på et språkkurs i mongolsk før eller underveis i prosjektet dersom du ønsker det.

I tiden du jobber frivillig vil du bo hos en lokal vertsfamilie. Det mongolske folket er svært gjestfrie og hyggelige så du vil raskt føle deg hjemme. Du vil også bli kjent med de andre frivillige, som du også kan være sammen med i fritiden og utforske nærmiljøet sammen med.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲