Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Mongolia

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, videregående skoler og universitet
  • Alder på elevene: 6-25 år
  • Størrelser på klassene: 25-40
  • Rolle: Lærer og lærerassistent (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter: Drama, musikk, sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du kunne tenke deg å undervise i engelsk, hvorfor ikke prøve Mongolia? Her vil du jobbe på ressursfattige skoler som ikke har råd til å ansette lærere med gode muntlige engelskkunnskaper – frivillige med god engelsk er derfor svært ettertraktet. Å lære engelsk blir stadig viktigere i Mongolia, etterhvert som landet i et forsøk på å skape økonomisk vekst retter seg stadig mer mot utlandet. Ved å jobbe på fattige skoler vil du være med og bidra til at også barna der får muligheten til å bli en del av denne fremtiden.

Frivillig på en Undervisningsprosjekt i Mongolia som hjelper en elev med skolearbeid

Du trenger ikke å ha noen tidligere erfaring for å delta på dette prosjektet, men det er viktig at du snakker bra engelsk, er motivert, har-stå-på-vilje og er ansvarsfull. Underveis vil du få tilbud om å delta på ulike workshops hvor du kan lære om utdanningssystemet i Mongolia og få tips og inspirasjon til arbeidet ditt. Det arrangeres også med jevne mellomrom 'outreach'-prosjekter som frivillige kan delta på. Fortell oss hvilke ønsker og kvalifikasjoner du har, så sørger vi for at din erfaring kommer til nytte.

Dersom du ønsker å benytte anledningen til å lære deg litt mongolsk har du også mulighet til å delta på et språkkurs i mongolsk før du starter arbeidet, eller underveis i prosjektet.

I skarp motsetning til de grå, triste betongstrukturene som mange av skolene i Ulan Bator holder til i, så er de ansatte på skolene åpne og imøtekommende. En av Projects Abroads ansatte i Mongolia vil introdusere deg for din veileder på skolen – vanligvis en av engelsklærerne – og resten av kollegene dine.

Din rolle som frivillig innen undervisning

Undervisningsfrivillig assisterer elever med skolearbeid på en skole i Mongolia

Som frivillig vil hovedoppgaven din gå ut på å hjelpe de ansatte ved å undervise den muntlige delen av engelsktimene. Undervisningen trenger absolutt ikke å være formell – målet er å få barna til å bruke engelsken sin. Still spørsmål om livet i Mongolia, om hva de gjør på fritiden, om de liker fotball, hvilke popsanger de hører på. Vis at du er interessert og fortell gjerne litt om deg selv også – da skal du nok se at du snart får i gang en lærerik samtale!

Frivillige på dette prosjektet trenger ikke å begrense undervisningen sin til engelsk; det er muligheter for å undervise i flere fag slik som matte, geografi eller idrett, dersom du ønsker det. Vær gjerne litt kreativ med undervisningsmetodene. Tidligere frivillige har lagt opp undervisningen ved hjelp av dans, sang, drama og lek, og barna blir alltid like glade når undervisningen får en utradisjonell form.

Vi har ulike type plasseringer du kan jobbe på, og du kan undervise på førskoler, barneskoler og videregående skoler. Det er også mulig å undervise i engelsk på en skole for voksne med spesielle behov mellom 18 og 25 år, eller å undervise voksne på språkskoler. Disse to plasseringene er ikke tilgjengelige som fulltidsjobber, så de vil være i kombinasjon med undervisning på førskoler, barneskoler eller videregående skoler. Gjennomsnittlig vil skoleklassene bestå av mellom tjue og tretti elever, men gruppene på språksenteret ofte er mye mindre. Begge steder forventes imidlertid frivillige å jobbe rundt fem timer til dagen, fem dager i uken.

I sommerferien vil frivillige enten undervise på sommerleirer i områdene rundt Ulan Bator eller jobbe på språksentre eller samfunnssentre i hovedstaden.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Mongolia Teaching Management Plan.

Mongolia Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲