Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid i Myanmar

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Dala og Yangon 
  • Boform: Gjestehus eller hotell
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Spesielle opplevelser: Bagans templer, Inle Lake, Mandalay

Klikk her for å se alle prosjekter i Myanmar

En lokal munk skuer utover den flotte utsikten Myanmar har å by på

Myanmar, også kjent som Burma, er en av våre nyeste destinasjoner og en autentisk del av Asia. Myanmar er på vei til å komme seg igjen, etter tiår med isolasjon mot verden utenfor. Det er et stort behov for frivillige som kan være med å bidra til å løfte samfunnet igjen. Uansett om du har et friår, tar en karrierepause eller bare ønsker en ferie med mening, er det behov for deg som frivillig i Myanmar.

Frivillig i Myanmar

Projects Abroad har sin base i Dala, som ligger under en time fra fargerike Yangon, Myanmars tidligere hovedstad. Frivillige vil bo i delte leiligheter, og kan utforske byen til fots eller på sykkel, og oppdage lokale markeder og bli kjent med den vennlige lokalbefolkningen.

Selv om Dala ligger nært Yangon er stedet forblitt landlig og underutviklet, da det ikke finnes en bru over Yangonelven som kobler Dala til storbyen. Frivillige vil uansett ha mulighet til å utforske den spennende byen, med sine flotte og fargerike bygninger fra kolonitiden, turistattraksjoner og travle markeder.

Det er sannsynlig at utviklingen vil få en oppsving i de kommende årene, da flere investeringer blir gjort i Myanmar. Lokalbefolkningen er vennlige og optimistiske, spesielt siden landet åpner seg mer både økonomisk og politisk. Likevel er det mange som fremdeles lever i fattigdom, og som fortsetter å streve etter mange år med sanksjoner og militær ledelse. Myanmar har fremdeles en lang vei å gå for noen gang å kunne nå nivået på utviklingen til sine naboland. De mange årene med isolasjon har ført til at utdanning og offentlige tjenester har blitt spesielt hardt rammet. Frivillige vil spille en viktig rolle i de kommende årene for å hjelpe til å fylle avstanden mellom lokalsamfunnenes behov og det myndighetene kan tilby.

Opplevelser som frivillig og turist i Myanmar

Myanmar er det nest største landet i Sørøst-Asia, og grenser til Thailand, Kina, India og Bangladesh. Med sin sørlige kystlinje til Andamanhavet, like nord for kjente thailandske perler som Phuket, har også Myanmar mange tropiske øyer og strender å utforske.

Myanmar har flott natur og mange fine landemerker, og kan tilby et glimt av hvordan Sør-øst Asia var før det ble et yndet mål for turister. Fra buddhistiske templer i Bagan, til flotte turområder og flytende byer i Inle Lake, har landet mye å by på for utforskning og eventyr. Blandingen av kultur, historie og natur, uten de store mengdene av turister gjør dette til en forlokkende destinasjon.

Det er også blitt enklere å reise til andre deler av Sør-øst Asia, og naboland som Thailand er en kort flytur unna. Herfra kan du reise gjennom det velkjente turistlandet Thailand, eller dra mot de mindre utviklede landene Laos eller Kambodsja.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Myanmar

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲