Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Nepal

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-nepal

Frivillig med nepalsk kvinne på et prosjekt i Nepal

Etter å ha flydd hele veien til den andre siden av kloden, fortjener du å slappe av. Ved ankomst vil du derfor bli møtt på flyplassen av en ansatt fra Hotel Prince. Vedkommende vil ha skilt fra Projects Abroad, slik at dere lett finner hverandre. Du vil bli kjørt til hotellet, som ligger i et område kalt Thamel, i sentrum av Katmandu. Her vil du få tid til å slappe av og spise godt.

Samme dag eller neste dag, avhengig av når du ankommer, vil en Projects Abroad-ansatt møte deg og ta deg med på en omvisning i Katmandu. Du vil bli vist hvor bankene, postkontoret, den beste plassen for å veksle penger og internettkaféene ligger. Etter en generell introduksjon, vil du bli tatt med til der du skal bo.

Du vil besøke prosjektet ditt samme dag eller dagen etter, avhengig av hvilke prosjekt du skal delta på. Noen frivillige bor i gangavstand til prosjektet, mens andre må ta buss. Dersom du må ta bussen vil du bli vist veien og hvor du skal gå av og på bussen. Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Møtet med dine nye omgivelser

Hellige hinduistiske menn i nepalske gater

I Nepal bor våre frivillige hos vertsfamilier. Noen familier tar imot opptil fire frivillige, og du vil vanligvis dele rom med en annen frivillig av samme kjønn. Vi har også noen få familier som kan huse opp til tolv frivillige. Disse hjemmene tilbyr en opplevelse som minner mer om et gjestehus. Avhengig av hvor prosjektet ditt ligger, vil du enten bo i selve byen Katmandu eller i den mer avsidesliggende Katmandudalen.

Den lokale maten er variert, men det mest populære er dhal bhat; en ris- og linsesuppe. Dersom du får lyst på mat som du er mer vant til hjemmefra så har Nepal et godt utvalg av vestlige matretter som pizza, taco, japansk sukiyaki, thaisjokolade, quiche og mye mer. Til maten kan du jo prøve en forfriskende lassi, lokalbrygget øl eller chang. Mulighetene er mange.

Når du kommer til prosjektet vil du sammen med dine lokale veileder bli enige om en arbeidsplan. Dersom du har noen spørsmål eller problemer vil våre egne lokalt ansatte være tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet.

Når du reiser til Nepal bør du alltid pakke med deg gode tursko og kamera. Nepal er kjent for alle sine fotturer, og lokalbefolkningen og landskapet vil garantert gi deg noen uforglemmelige opplevelser.

Frivillige på Natur & Miljø-prosjektet

Frivillige som deltar på Himalaya-naturbevaringsprosjektet vårt i Nepal må som regel tilbringe en natt i hovedstaden Katmandu ved ankomst, med mindre de lander svært tidlig om morgenen og flyr direkte videre til Pokhara. I Pokhara vil du ha en introduksjonsdag sammen med en ansatt fra Projects Abroad for å bli kjent med den livlige byen. Du vil tilbringe natten på et hotell i sentrum. Den påfølgende dagen vil du starte reisen mot basen for Himalaya-naturbevaringsprosjektet. Du vil kjøre om lag 3 og en halv time hvor du deretter vil begi deg ut på en 1 times lang fjelltur til byen Ghandrukh.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲