Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Peru

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cusco
  • Typer plasseringer: Sykehus og helseklinikker
  • Rolle: Arbeide sammen med erfarne lokale sykepleiere og leger, og lære av deres arbeid og kunnskap
  • Krav:Frivillige må ha middels gode spanskkunnskaper
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillig arbeid på vårt sykepleie-prosjekt i Peru er virkelig en verdifull opplevelse. Du vil få mye nyttig arbeidserfaring mens du jobber side om side med dyktig helsepersonell. Fasilitetene på plasseringene er av enkel standard selv om det store misforholdet mellom rik og fattig betyr at det også er flere godt utstyrte private sykehus i landet. 

Din rolle som frivillig

Frivillig på sykepleieprosjektet kler på et barn på en klinikk i Peru

Din rolle som frivillig vil i hovedsak være observerende. Du vil følge leger og andre medisinske ansatte gjennom deres arbeidsdager på et av flere sykehus i byen. De frivillige blir plassert på ulike sykehus avhengig av hvilke erfaringer og preferanser de har.

Frivillige som er under utdanning for å bli sykepleiere jobber ofte på sykehuset Es Salud, som er det største sykehuset i Cusco. Sykehuset er moderne og velutstyrt, og frivillige kan arbeide med spesialister på ulike avdelinger. Vi samarbeider også med det nest største regionale sykehuset i Cuscoområdet, og med et sykehus som spesialiserer seg på obstetrikk og gynekologi.

Andre muligheter som sykepleier

Frivillige med lite erfaring vil vanligvis jobbe tett med sykepleiere på en av flere helseklinikker. Her har de ansatte bedre tid til å forklare sykdomstilfeller og behandlinger enn de ansatte på de større sykehusene. Hovedområdene på disse klinikkene er generell medisin, gynekologi og pediatri.

Frivillige sykepleiere kan også jobbe på et sykehus for rehabilitering av barn. Sykehuset drives av en prest, og de tar seg av mange barn med spesielle behov. Som frivillig vil du hjelpe til med mating av barna, leke med dem og gi generell medisinsk omsorg.

Vår medisinske veileder har mange års erfaring innenfor sosialhelsesektoren i Cusco, og holder jevnlige gruppemøter med alle frivillige sykepleiere. På disse møtene får du mulighet til å stille spørsmål, reflektere over arbeidet du har gjort og lære om ulike temaer relatert til medisin og helse i Peru. Frivillige som viser engasjement og som har en proaktiv holdning vil få mye ut av dette programmet.

Arbeidstiden på sykepleieprosjektet er vanligvis mandag til fredag, med helgene fri. Den daglige timeplanen varierer mellom de ulike plasseringene, og vil bli satt under ditt første møte med din veileder på prosjektet.

Hva kreves for å kunne delta?

På alle våre medisinske plasseringer må du kunne snakke minst middels bra spansk. Du må også kunne være på prosjektet i minimum fire uker.

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie under oppholdet ditt. Det vil gi deg en unik mulighet til å kunne praktisere spansk, og til å bli kjent med den peruanske kulturen. Du vil også bli en del av Projects Abroads nettverk av frivillige som du kan tilbringe fritiden din med, og som du kan oppleve regionen med.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Alle frivillige på et av våre prosjekter i Peru har nå mulighet til å legge til et 7-dagers natur og miljø-prosjekt ved slutten av sitt hovedprosjekt. 

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲