Projects AbroadProjects Abroad

Amazonas Regnskogbevaring - Frivillig Arbeid i Peru

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Taricaya Ecological Reserve i Amazonas-regnskogen
 • Rolle: Forske på dyrelivet og rehabilitering av dyr
 • Forskningsfokus: Studier innen biologisk mangfold og rehabilitering
 • Nærmiljø: Regnskogen
 • Boform: Bungalower med andre frivillige i reservatet
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt Natur og Miljøprosjekt i Peru er uten tvil for den mer eventyrlystne frivillige. Prosjektet ligger dypt inne i regnskogen i Amazonas, og eneste tilgang til reservatet Taricaya er via båttur på en time fra byen Puerto Maldonado ned Madre de Dios-elven. Reservatet i seg selv er et 476 hektar stort område kalt Taricaya Ecological Reserve, hvor vi driver med forskning på det lokale økosystemet og dyrelivet som omkranser prosjektet på alle kanter. Å jobbe frivillig på dette prosjektet vil garantert være en opplevelse for livet!

På Taricaya vil du ha mange ulike og spennende arbeidsoppgaver, slik som å hjelpe til på Perus første offisielle mottak og utplasseringssted for ville dyr. Dette senteret har blitt anerkjent av den peruanske regjeringen som det beste og mest effektive mottakssenteret i hele landet. Du har også mulighet til å jobbe med studier av det biologiske mangfoldet innenfor både flora og fauna. På Taricaya finner du også Sør-Amerikas høyeste overdekkede gangbro, et prosjekt for studier av ferskvannsskilpadder og en gård der vi tester ut bærekraftige og miljøvennlige jordbruksmetoder. Gjennom hele oppholdet ditt vil du få støtte og oppfølgning fra våre ansatte eksperter.

Taricaya Lodge logo

Dette prosjektet er perfekt for alle som ønsker å gjøre noe praktisk for å hjelpe miljøet, og som er glad i natur og dyreliv. Her får du sjansen til å utføre skikkelig hands-on arbeid og få praktisk erfaring, samtidig som du lærer masse og får opplevelser som er helt forskjellige fra alt du har gjort før. Du trenger ingen relevant utdanning eller erfaring for å delta på dette prosjektet, da all nødvendig opplæring vil bli gitt. Har du derimot kompetanse på området, er det et stort pluss for prosjektet.

Hva er formålet med dette Natur og Miljøprosjektet?

Edderkoppapen kommer hjem til Taricaya

Hovedmålsetningen for dette prosjektet er å hjelpe det omkringliggende området til å komme seg etter tidligere inngrep. Vi ønsker også å ha en positiv innvirkning på økosystemet i Taricaya-reservatet. Projects Abroad fikk ansvaret for Reserva Ecológica Taricaya i 2004. Hvert år skriver vi en teknisk rapport som viser hva vi har gjort det året, og hvilke innvirkninger det har hatt på reservatet. Observasjonene de frivillige gjør og dataene de samler inn utgjør store deler av grunnlaget for denne viktige rapporten.

Takket være dette arbeidet får Taricaya stadig større internasjonal anerkjennelse som forskningssenter. Vi har bidratt til flere viktige forskningsrapporter som har blitt lagt frem på internasjonale konferanser, spesielt innenfor ornitologi.

Et annet mål for dette prosjektet er å hjelpe lokalbefolkningen med å unngå potensiell skade på miljøet. Denne hjelpen er bygget på et gjensidig samarbeid; de hjelper oss med prosjektarbeidet og vi hjelper dem med jordbruket deres. I reservatet har vi en modellgård som vi bruker for å demonstrere og vise frem nye teknikker og idéer til lokale bønder, og vi støtter dem i dyrkingen av mahogni, samt i forsøkene på å utnytte jorden sin på en bærekraftig måte. Vi håper også at den nye trans-amazonske motorveien vil medføre flere turister og dermed gi et større grunnlag for å leve av jordbruksproduktene.

En annen viktig del av prosjektet vårt er gjenninføringen av dyr i fangenskap til jungelen. Vi har et sterkt fokus på at dette må skje under skikkelige og trygge forhold, og for vår innsats har Taricaya blitt offisielt utnevnt til det første senter for frislipp av dyr i denne delen av Sør-Amerika. Taricaya er et pionerprosjekt på dette området, og vi har allerede tilbakeført mange dyr til sine naturlige områder. 

Du ka lese mer om formålet med dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.

Hva er din rolle som frivillig?

Frivillig på prosjektet for bevaring av dyreliv i Amazonasjungelen i Peru mater en papegøye

Som frivillig kan du jobbe med mange forskjellige typer oppgaver. Du kan for eksempel:

 • Delta i studier av det biologiske mangfoldet i reservatet og gjøre observasjoner av dyrelivet, slik som:

  • Observere fuglelivet fra vår overbygde plattform
  • Studere ulike arter av pattedyr ved hjelp av kameraer med bevegelsessensorer
  • Forske på reptiler, amfibier og sommerfugler

 • Jobbe med vårt program for å gjeninnføre fangede dyr ut i jungelen, som inkluderer oppgaver som:

  • Mate dyrene
  • Bygge og vedlikeholde bur og innhegninger 
 • Andre oppgaver: 
 • Hjelpe til med å dyrke avlinger som frukt og chilli på vår pilotgård
 • Hjelpe ansatte med våre avlsprogrammer for sommerfugler og skilpadder
 • Drive vedlikehold av stiene gjennom jungelen
 • Miljøopplæring ved lokale skoler og universitet i et urfolkssamfunn 

 

Frivillig på regnskogprosjektet i Amazonas i Peru

Frivillige følger en timeplan og arbeider vanligvis mellom fire og seks timer om dagen. Deler av arbeidet avhenger av hvilken tid på året det er, men du vil uansett jobbe med mange ulike oppgaver under ditt frivillige arbeid i Taricaya. Noe av arbeidet som gjøres på morgenen starter tidlig, men du vil også ha nok av tid til å slappe av og gjøre andre ting. Det vanlige er at alle tar seg en pause og holder seg i skyggen midt på dagen når det er som varmest og sola er på sitt sterkeste.

 

Hvordan er boforholdene på prosjektet?

Alle frivillige bor på Taricaya Ecological Reserve, som eies og drives av Projects Abroad. Frivillige bor i trebungalower sammen med tre andre frivillige. Hver bungalow har eget bad. På området finnes også et stort kjøkken og spiseområde, en felles hytte for de frivillige til å slappe av, forskningslaboratorier, en veterinærklinikk og mye mer. Du finner alt du trenger for et flott opphold, midt inne i jungelen.

Gepard observert av frivillige på natur- og miljøprosjektet i Amazonas regnskog i Peru

Dersom du ønsker det, er det mulig å dra til Puerto Maldonado i helgene. Dette er den nærmeste byen, og den ligger ca. to timers båttur unna. Her finner du hoteller, barer, butikker og internettilgang. Dette er også byen hvor vi plukker opp frivillige på flyplassen når de ankommer. Som frivillig kan du også besøke "Amazon Planet Lodge" ved Taricaya(5 minutter med båt eller 15 minutter gange) på slutten av dagen eller over helgen. 

Dette prosjektet er tilgjengelig helt ned til én uke, dersom du ikke har tid til å delta lenger. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt.

Dersom du skal delta i kun en eller to uker bør du ankomme i løpet av en helg.

Frivillige som er kvalifiserte innen områder som biologi, miljøfag eller relaterte fag er alltid velkomne på dette prosjektet. Du vil få jobbe side om side med våre erfarne ansatte med forskningsprosjekter, daglige gjøremål, utvikling på reservatet og rapporter. Du oppfordres til å diskutere og utveksle idéer med teamet. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.


Månedlige Oppdateringer Management Plan, Data & Rapporter
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲