Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Peru

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-peru

Frivillige med tradisjonelle klesplagg på et marked i Pisaq, Peru

Flyturen fra Lima til Cusco er vakker på en klar dag, så du bør be om vindusplass. Når du ankommer Cusco vil en av våre medarbeidere møte deg på flyplassen. Flyplassen i Cusco er liten så det eneste du trenger å gjøre er å hente bagasjen din og gå utenfor. Der vil du se en person med et Projects Abroad skilt. Det er en flott kjøretur fra Cusco til Huyro for frivillige på inkaprosjektet, og til den hellige dal for frivillige på våre andre prosjekter i Peru.

Møtet med dine nye omgivelser

Lokal kvinne og hennes barn i den Hellige Dal i Peru

Våre prosjekter innen undervisning, barn og ungdom, lokalsamfunn, medisin og helse, og språk ligger alle i den hellige dal. Du vil først få en introduksjon på vårt kontor, der du får hilse på flere av våre ansatte, før du blir fulgt til bostedet ditt. Vertsfamilien din vil være ivrige etter å få deg til å føle deg hjemme, og du vil garantert få et første måltid med “arroz con pollo” eller “lomo saltado” sammen med coca-te.

Du vil få et par dager til å komme deg på plass før du starter å arbeide. Våre medarbeidere vil hente deg hos familien din og ta deg med til plasseringen din, introdusere deg for veilederen din og sette opp en arbeidsplan for deg. Du vil vanligvis ha noe tid til å observere på begynnelsen av plasseringen din, og vi oppfordrer deg til å involvere deg mer så snart du føler deg klar for det.

Frivillige på inkaprosjektet har base i Huyro, som ligger rundt tre timer fra hovedkontoret vårt i den hellige dal. Huyro har en internettkafé og mange små butikker. Arbeidet som skal gjøres på prosjektet består av tre hovedområder: arkeologi, samfunnsarbeid og ekspedisjoner. De frivillige bor i et hus i nærheten av sentrum sammen med flere av våre ansatte som vil lage mat og ta vare på deg. De frivillige blir en del av samfunnet i Huyro.

Snødekte fjelltopper i nærheten av en plassering for frivillig arbeid i Peru

For frivillige i den hellige dal holder vi spanskundervisning på Projects Abroads kontor i Urubamba. Det holdes introduksjonskurs i spansk, for de som skal jobbe innenfor undervisning og barn og ungdom, den første uken. På dette kurset vil du lære det helt grunnleggende. Deretter holder vi enten 14 eller 60 timers kurs for dem som ønsker å forbedre språkkunnskapene sine ved siden av prosjektarbeidet. Det er alltid lurt å kunne noe spansk før man reiser hjemmefra, for å gjøre hverdagene litt enklere på prosjektet.

Du vil vanligvis jobbe mandag til fredag, og ha helgene fri til å slappe av eller utforske noen av de nærliggende stedene. Dersom du vil reise før eller etter du deltar på frivillig arbeid, har Peru mye å by på, fra jungel, til strender og avsidesliggende landsbyer. Det er også enkelt å reise til nabolandene Chile, Bolivia og Ecuador.

Er du frivillig på natur- og miljøprosjektet?

Du kan fly direkte fra Lima til Puerto Maldonado hvor du vil bli av Projects Abroad egne ansatte og bli tatt med til et hotell i nærheten hvor du vil få tid til å slappe av og tilpasse deg det fuktige klimaet før en ny og spennende dag venter på deg. Ankommer du i morgentimene vil du bli tatt med til Projects Abroad sitt eget lokalkontor før du blir hentet med båt som tar deg med til Taricaya, som er en cirka 1,5 times tur på elven. Ved ankomst vil du bli introdusert til livet i jungelen. Du vil få informasjon og en omvisning på lodgen, og i løpet av de neste dagene vil du få se hvor de ulike prosjektene ligger. Vi anbefaler deg å stille spørsmål, brette opp ermene og involvere deg!

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲