Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport & Samfunn i Peru

Oversikt
  • Sted: Cusco
  • Rolle: Undervise sport til skoleelever i lokalsamfunnet for å hjelpe dem med å forbedre sine ferdigheter og generelle fysiske form
  • Alder på elevene: 8-18 år
  • Størrelser på klassene: 15-80
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Om du er ute etter å jobbe frivillig på et sportprosjekt, og ønsker å oppleve hvordan det er å jobbe med barn i et peruansk lokalsamfunn, da er dette sportprosjektet rett for deg. Du trenger ingen spesiell erfaring eller kompetanse for å kunne delta på dette prosjektet. Det eneste vi krever er at du er glad i sport, og at du ønsker å dele denne sportsgleden og hjelpe barn og ungdom med å utvikle deres ferdigheter. Dersom du derimot har noe trenererfaring er det naturligvis bare en fordel.

Våre frivillige trener fotball, basketball, volleyball, gymnastikk, ping pong, sykling, svømming eller andre sporter på mange ulike plasseringer, og noen av dem er åpne året rundt. Som frivillig vil du bidra ved å undervise sport til skoleelever i lokalsamfunnet, og å hjelpe dem med å forbedre deres fysiske form, men også å bygge opp selvtilliten deres. Du vil spille en viktig rolle i samfunnet, og du vil bidra med å gjøre idrettsaktiviteter bedre tilgjengelig for barn fra alle samfunnslag.

Frivillig arbeid på sportprosjektet i Peru

Frivillig som spiller fotball med elever på sportprosjekt i Peru

Som frivillig på sportprosjektet i Peru vil du jobbe på et idrettsakademi der du vil assistere idrettsledere under trening av elevene. Du vil ha muligheten til å gjennomføre dine egne treningstimer med lagene. Dette skjer under veiledning av de lokale trenerne, og er avhengig av hvilken plassering du er på, alderen på barna og din evne til å lede et lag.

De frivillige vil ha ansvaret for å forberede en aktivitetsplan, og å sette mål for elevene. Treningstimene kan bestå av alt fra å organisere styrketrening for en mindre gruppe, lære bort fotballferdigheter for viderekomne ungdommer, til å gjennomføre en konkurranse i basketball eller å undervise i idrettsprinsipper.

Din rolle som frivillig på sportprosjektet

Som frivillig på dette prosjektet kan du velge mellom å fokusere mellom basketball, fotball eller volleyball. Du vil likevel ha sjansen til å ta del i andre idrettsaktiviteter etter at du har gjennomført de oppsatte timene innen hovedidretten din. Du kan blant annet blant annet assistere kroppsøvingslærere.

Fotball: Du vil jobbe med barn i alderen 7-18 år, mandag til torsdag, fra kl. 15-18. Antallet barn som deltar på dette prosjektet hvert år ligger på mellom 80 og 130. Barna deles inn i grupper ut fra om de er nybegynnere, har spilt noe eller er på et viderekomment nivå. Noen lag spiller i fotballigaer så de trenger all den motivasjonen og hjelpen de kan få. Du kan delta på dette prosjektet gjennom hele året, men deltakelsen kan synke mot slutten av året når skolene har jule- og nyttårsferie.

Basketball: Basketballakademiene tar i mot opp til 80 elever, og er i jevn vekst. Som frivillig vil du jobbe på et av de to akademiene, Escuelas Deportivas Municipales og Apu Pitusiray, og du vil jobbe mandager og onsdager mellom kl. 15 og 18, samt torsdager mellom kl. 17 og 20. Lørdager er satt av til kamper mot andre basketballag. Barna trener i en idrettshall eller på et lokalt sportsenter. Prosjektet er åpent hele året, men deltakelsen kan synke mot slutten av året når skolene har jule- og nyttårsferie.

Volleyball: Som frivillig vil du jobbe med jenter i alderen 8 til 18 år. Du vil jobbe på en skole med 15-20 jenter, og arbeidstiden vil være mandager, onsdager og fredager fra kl. 15 til 18. Selv om prosjektet er i vekst vil du kunne se at jentene forbedrer ferdigheten sine. Prosjektet er stengt fra desember til mars, og i slutten av juli.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har anledning til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt.

Alle frivillige på et av våre prosjekter i Peru har nå mulighet til å legge til et 7-dagers natur og miljø-prosjekt ved slutten av sitt hovedprosjekt.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲