Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Romania

Oversikt
  • Sted: Brasov
  • Boform: Vertsfamilier
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Bran Castle (Draculas slott), Transfagarasan Road, Maramures County

Klikk her for å se alle prosjekter i Romania

Kart over frivilligplassering i Brasov, Romania med Projects Abroad Volunteer in Romania

Romania var vårt aller første prosjektland, og vi har sendt frivillige hit helt fra slutten av 80-tallet. Mange nordmenn forbinder Romania med grå og triste blokker fra kommunisttiden, men sannheten er en ganske annen. Romania byr på skjønn natur, gamle klostre, vakre slott, grønne fjell, deilige strender og flotte middelalderbyer.

Romania er fortsatt påvirket av sin politiske historie og revolusjonen i 1989. Diktatoren Nicolae Ceacescu, som ble drept i den blodige revolusjonen er fortsatt friskt i manges minne og huskes med ofte blandede følelser. Romania er en blanding av et kapitalistisk samfunn og jordbrukssamfunn. Å jobbe frivillig her er en kontrastfylt opplevelse. Romania minner i dag mer om mer om sine naboer i Europa, men dessverre gjenstår mange sosiale problemer, og det er mye frivillige kan gjøre for å hjelpe.

I Romania har vi mange prosjekter for deg som ønsker å være frivillig. Her kan du jobbe innen undervisning, barn og ungdom, drama, medisin, fysioterapi, journalistikk, dyrestell og arkeologi. Prosjektene er åpne fra én uke og passer for alle, enten du har et friår fra skolen, ønsker praksisplass eller arbeidserfaring, tar en pause fra karrieren eller bare ønsker en reise med mer mening.

Projects Abroad i Romania

Vi har vår base i den gamle byen Brasov, ved fjellkjeden Karpatene i Transylvania. Brasov er en vakker gammel by, med historiske torg og palasser, skviset inn mellom typiske bygg fra kommunisttiden. Projects Abroads frivillige bor hos vertsfamilier, og det gir deg mulighet til å ta del i hverdagslivet i Romania og komme tett på folk og kultur. 

Fra våre ansatte vil du få gode råd om hvordan du bør oppføre deg, og du vil få høre mer om kulturforskjeller du bør være oppmerksom på. Du kan glede deg til å bli del av et internasjonalt nettverk av frivillige fra hele verden. Du lærer ikke bare om den lokale kulturen, men også om kulturene de øvrige frivillige er fra. Våre ansatte hjelper deg å finne deg til rette på prosjektet ditt og hos vertsfamilien din. Vi arrangerer også forskjellige sosiale aktiviteter for de frivillige, slik at de skaper tette bånd og får gode opplevelser.

Opplevelser i Romania

Brasov er et godt utgangspunkt for å utforske Romania. Her befinner vi oss faktisk mindre enn en time fra Vlad Draculas borg! Brasov har mange severdigheter, og byen er rik på kultur, særlig innen musikk, teater og dukketeater. Matlaging og vinsmaking er populært i Romania. Du vil ganske sikkert få muligheten til å prøve lokal mat og drikke, som maisbrødet mamaliga, som er en naturlig del av de fleste måltider eller den smakfulle, krydrete suppen ciorba.

Tognettet er godt utbygget i Romania, og mange frivillige tar turen inn til hovedstaden Bucuresti, besøker Danubedeltaet eller reiser ned til de deilige strendene ved Svartehavet. Det er også lett å komme seg til Romanias naboland; Ungarn, Bulgaria og Ukraina.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Romania

Ungdomsfrivillig i Romania

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲