Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Romania

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-romania

Frivillig i Brasov, Romania

Når du ankommer Otopeni flyplass i Bucuresti vil en av våre ansatte hente deg og ta deg med til Brasov. Denne to og en halv time lange turen gjennom Carpathian Mountains er fantastisk. Dere vil reise gjennom skoger, og nå og da vil dere passere en hest som trekker en fullastet kjerre langs veien. Dette er flott innledning til Romania. Du vil ikke bare se landsbygda og passere historiske bygninger som Sinaia Palace, men du vil lære om landets historie, folket her og hva du kan forvente i løpet av oppholdet ditt.

Møtet med dine nye omgivelser

Etter en natt på ditt nye hjemsted i Brasov, vil du bli hentet for å få en introduksjon til Brasov og livet i Transylvania. Brasov er en liten by og du vil fort lære deg hvordan du kommer deg rundt med det gode bussystemet. Du vil få en omvisning til internettkaféer, banker, postkontoret og hvordan du finner fram til kontoret vårt, som ligger i nærheten av gamlebyen.

Neste dag vil du bli tatt med til arbeidsplassen, og du vil få møte veilederen din. Under dette møtet vil dere bli enige om arbeidsdagene dine, og du vil kunne stille de spørsmål du måtte lure på. Noen frivillige kan gå fra hjemstedet og til jobb, mens andre må ta bussen. Dersom du må ta buss vil du få vite hvor du skal gå på og av. Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Frivillige i Brasov, Romania

Alle frivillige i Romania bor hos lokale vertsfamilier. Familiene er svært gjestfrie og vil være glade for å kunne dele sine mat- og drikketradisjoner med deg. Et typisk måltid i Romania består av palenka, etterfulgt av suppe. Deretter kan du få servert fylt paprika eller sarmal. Elsket av noen og hatet av andre er den lokale maisgrøten som ofte serveres med geiteost. Til maten serveres ofte en god lokal vin.

Reisemulighetene i Romania er mange, særlig ved bruk av tognettet. I og rundt Brasov kan du besøke fødestedet til Dracula eller den vakre byen Sibiu. Andre steder som kan være verdt å få med seg er verdensarvbyen Sighisoara og området rundt lasi med sine vakre kirker. For ikke å glemme Bucuresti og, på sommerstid, de populære strendene ved svartehavet.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲